Het Timmerdok is goed te bereiken middels twee trappen in het Kieldok
Het Timmerdok is goed te bereiken middels twee trappen in het Kieldok

Uniek concert in Droogdok Jan Blanken

Actueel 442 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vrijdag 28 juni zal er vanaf 19.00 uur muziek klinken op een bijzondere plek. Het Timmerdok van het droogdok Jan Blanken zal omgetoverd worden tot een prachtige concertlocatie. Maar liefst vier orkesten zullen acte de presence geven, tijdens dit vrij toegankelijke concert.

Dit uitwisselingsconcert zal vooraf gegaan worden door een voorprogramma verzorgd door de gezamenlijke opleidingsorkesten van de Hellevoetse verenigingen. Deze samenwerking is een primeur in de geschiedenis van beide clubs. De afgelopen weken hebben de aspirant muzikanten twee keer per week gerepeteerd. Op dinsdag waren de startende orkestleden van Voorne en Putten te gast bij Sempre Crescendo en op vrijdag de leden van Sempre Crescendo bij Voorne en Putten. Een mooi voorbeeld hoe muziek op ieder niveau mensen verbindt.

Symfonisch blaasorkest Da Capo uit Nieuwerkerk aan de IJssel zal als eerste haar muzikale programma laten horen. Gevolgd door het fanfareorkest van muziekvereniging Sempre Crescendo. Het fanfareorkest van muziekvereniging Voorne en Putten zal het programma afsluiten. Deze uitwisseling van orkesten belooft een gevarieerd programma. Van klassiek tot pop en van originele blaasmuziek tot jazz, iedere muzieksmaak komt aan bod. Toegang is gratis.

Het droogdok Jan Blanken stelt haar Timmerdok belangeloos ter beschikking voor dit nieuwe initiatief. De vorm van het dok, een amfitheater, zal het concert een extraatje geven. Het Timmerdok is goed te bereiken middels 2 trappen in het Kieldok. Bezoekers kunnen zitten op stoelen, maar kunnen zeker ook plaats nemen op een van de treden van het dok.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant