Ontdek hoe mooi de natuur in Hellevoetsluis is. (Foto: PR)
Ontdek hoe mooi de natuur in Hellevoetsluis is. (Foto: PR)

Natuurexcursie voor scootmobielers

Actueel 345 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op bandjes langs de Hellevoetse randjes. U rijdt vanaf de Koningskade richting het Quakgors, een natuurlijke parel langs het Haringvliet.

Hier vind je slikken, rietvlakten en eilandjes waar vogels rusten, fourageren en sommigen ook broeden. Dit prachtige gebied wordt beheerd door Natuurmonumenten. Met een telescoop kunt u wellicht bijzondere vogelsoorten of misschien wel reeën in het vizier krijgen. Heb je een eigen verrekijker? Neem die dan mee. Het belooft een boeiende mix van veel natuur met een snufje historie te worden. Via de polder rijdt u richting Nieuw Helvoet om via de Rijksstraatweg weer bij de Koningskade aan te komen. Halverwege is er een tussenstop. Onderweg stopt u verschillende keren kort om de natuur van dichtbij te bekijken en er iets over te horen van de IVN Natuurgids die soms ook iets vertelt over hoe het vroeger was.

Ook benieuwd naar wat je te zien en te horen krijgt? Meld je dan aan bij IVN Natuurgids Gerrit Molengraaf (06-46921433 of via gerritmolengraaf@live.nl) . Datum: zaterdag 22 juni as. Afstand: 15 km. Vertrek: 9.30 uur vanaf Koningskade bij Museumschip ´Noord Hinder´ Hellevoetsluis Vesting. Terug: 12.30 uur. Maximum aantal deelnemers: 8. Deze keer alleen voor scootmobielers. Binnenkort ook weer voor fietsers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant