Gastcolumn: Voor het goede doel of.... | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: Stock

Gastcolumn: Voor het goede doel of....

  •   530 keer gelezen   Actueel

Je kent het vast wel, die sportieve uitdagingen om een goed doel te ondersteunen. Afgelopen weken kwam er weer eentje voorbij. Let's move for a better world. Het initiatief lag bij Warren's Sportinstituut en het sloot aan bij een wereldwijd door Warren's businesspartner Technogym gefaciliteerd evenement.

Door Lex Verschoof

Technogym stelde Warren's in staat om op basis van door klanten gerealiseerde sportieve prestaties een lokaal goed doel te ondersteunen. Stichting Breinpijn, gevestigd in Hellevoetsluis, was in dit geval de te sponsoren partij, zo viel ook te lezen in dit weekblad.

Nu heb ik mijn, laten we het even afkloppen, gezonde lijf op die manier de laatste jaren al een aantal keren ter beschikking gesteld in verschillende takken van sport, met steppen en spinnen in het bijzonder. Om geld in te zamelen heb ik daartoe ook verschillende keren familie en netwerk aangespoord om min of meer verplicht de portemonnee te trekken, totdat ik vond dat ik dat even niet meer kon maken.

Daarbij vroeg ik me ook altijd af voor wie ik het nu eigenlijk deed. Was het nu echt te doen om het goede doel, of ging het meer om eigen eer en glorie. Het prettige van de laatste actie bij Warren's vond ik dat ik niet persoonlijk de boer op hoefde om geld in te zamelen, maar dat Warren en partner de sportieve prestaties beloonden door te sponsoren.

Ook in dit geval zocht ik naar de achterliggende motivaties. Was het allemaal wel zuiver op de graat, ingegeven door pure interesse in het beoogde doel, of was het nu een commercieel getint evenement. Afijn, het begunstigde doel zou het waarschijnlijk een rotzorg zijn ..... dacht ik.

Totdat ik bij Warren's de bescheiden afsluiting van de actie mee mocht maken. Daarbij waren zowel Stichting Breinpijn, als een patiënt met niet aangeboren hersenletsel aanwezig. Met eigen ogen zag ik de enorme impact die een dergelijke actie heeft op de mensen waar het om te doen is, maar ik was ook getuige van de oprechte motivatie van Martin Warren en familie.

Ontroerend en hartverwarmend! De volgende keer ben ik weer van de partij!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>