Ze kan het goed vinden met honden
Ze kan het goed vinden met honden

Maggie is een lieve, rustige poes met diabetes

Actueel 464 keer gelezen

Lieve Maggie is ongeveer 10 jaar oud en ze kwam in het asiel toen haar baasje overleed. Bij binnenkomst bleek ze helaas diabetes te hebben. Ze verblijft in een pleeggezin zodat ze 2x per dag de benodigde insuline kan krijgen.

Maggie is een erg lieve en rustige poes die zelf komt vragen om aandacht. Maggie kan het goed vinden met rustige honden en ook een andere oudere sociale kat is geen probleem. Ze kan prima als binnenkat leven. Als je Maggie adopteert kun je ervoor kiezen om onbeperkt brokjes neer te zetten (van het merk Wildcat Etosha) of je kunt Maggie 4x per dag natvoer geven (van het merk Animonda Carny). Op deze 2 merken reageert zij goed. Als tussendoortje mag ze stukjes vis of vlees zonder toevoegingen. Maggie krijgt 2x per dag Caninsulin. Tussen de 2 prikmomenten moet ongeveer 11-13 uur zitten. Het zou ook fijn zijn als haar nieuwe baasje(s) 1x per maand zelf bloed durft te prikken. Iedere maand moet je i.v.m. de houdbaarheid van de Caninsulin een nieuw flesje kopen. Dit kost ongeveer 10 euro. De spuitjes waarmee je de insuline toedient, kosten 5-10 euro per maand. Om maandelijks het bloed te kunnen testen, moet je eenmalig een bloedglucosemeter aanschaffen van ongeveer 20 euro.

Kennismaken kan niet in het asiel. Stuur een mailtje met je woonsituatie, ervaring en persoonlijke gegevens naar kattenafdeling.spijkenisse@dierenbescherming.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant