Peter Schop: 'We realiseren ons heel goed dat de visie grote impact heeft'
Peter Schop: 'We realiseren ons heel goed dat de visie grote impact heeft' Foto: Leo Blok

Commissie en gemeenteraad behandelen Patatweg

Actueel 601 keer gelezen

Na een tweetal vergaderingen heeft het college van B&W op 21 maart ingestemd met de gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost. In deze visie zijn plannen voor een zonneveld en de mogelijke aanleg van de zogenaamde Patatweg als ontsluitingsweg voor de vrachtwagens van Farm Frites zijn opgenomen. Andere onderdelen van de visie zijn de nieuwe woonwijk Akkerranden in Oudenhoorn en de verbetering van de verkeerssituatie in en om Oudenhoorn.

Veranderingen in de gebiedsvisie
Er is de afgelopen tijd veel gepraat met betrokkenen in het gebied, over die onderwerpen die in de gebiedsvisie aan bod komen. Dat heeft tot nodige veranderingen geleid in de visie. Een voorbeeld van zo'n aanpassing is dat de zonnevelden nu een stuk verder van de woningen aan de Molendijk af komen te liggen dan eerst ingetekend was.

Ook voor de aanleg van de nieuwe weg voor het vrachtverkeer van Farm Frites, is een verandering doorgevoerd in de visie. Het is al lang een wens van de gemeente om het vrachtverkeer van Farm Frites uit de Hellevoetse woonwijken te halen. (Kooistee) Begin maart werd een tracé aan omwonenden gepresenteerd dat parallel aan de Grasweg loopt en de Ravenseweg kruist ter hoogte van Kickersbloem 3. Het tracé loopt verder via Kickersbloem 3 naar de nieuwe brug over het kanaal. Door de reacties zal er nog een vervolgonderzoek plaatsvinden, o.a. naar aspecten die te maken hebben met ruimte en milieu, en zal er een maatschappelijke kosten- en batenanalyse gemaakt worden. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar het tracé dat als voorkeursvariant gepresenteerd is, maar zal ook een alternatief tracé worden onderzocht, dat door de oostkant van Kickersbloem 3 Oost loopt. Meer dus, dan alleen een weg en een zonneveld.

Wethouder Peter Schop
"Met de aanpassingen die we hebben gedaan, doen we recht aan wat de betrokkenen in het gebied hebben meegegeven", zegt wethouder Peter Schop. "We realiseren ons heel goed dat als je in die omgeving woont, ontwikkelingen als een weg en een zonneveld echt impact hebben. Daar willen we heel zorgvuldig mee omgaan. In een gebiedsvisie kijken we niet alleen naar 'grote' onderwerpen, zoals de weg en het zonneveld, of de bouw van een woonwijk. We willen ook bestaande problemen in het gebied gaan verbeteren, zoals de verkeerssituatie in Oudenhoorn. Dat kunnen we niet alleen, daarbij hebben we ook het Waterschap nodig. Maar ook zoiets maakt dus onderdeel uit van de gebiedsvisie."

Commissie WWR
Aanstaande woensdag 3 april is behandelt de commissie WWR de gebiedsvisie. En dat wordt - mede door de insprekers vooraf - zeker een latertje. Vervolgens behandelt de gemeenteraad de gebiedsvisie op donderdag 18 april.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant