Afbeelding
Foto: Anton Huber

Oostkade tijdelijk op de schop

Actueel 1.327 keer gelezen

Afgelopen week is begonnen met het weghalen van de wegversmallingen op de Oostkade.

foto: Anton Huber

De Oostkade - normaal éénrichtingsverkeer (alleen de Vesting uit) wordt tijdelijk geschikt gemaakt voor verkeer in twee richtingen. Dit vanwege de afsluiting van de Opzoomerlaan door de werkzaamheden aan het Cultuurplein. Om rijen auto's van beide kanten te voorkomen worden de wegversmallingen - tijdelijk weggehaald.

Ook wordt op deze wijze de weg vrijgemaakt voor zwaar verkeer. De oude situatie wordt hersteld nadat de Opzoomerlaan weer normaal geopend is. Bij omwonenden leeft de angst dat de Oostkade - waar tot nu toe voorzichtig gereden werd, in een racebaan zal veranderen en dat door zwaar vrachtverkeer mogelijk schade aan de veelal oude panden zal ontstaan.

De planning is dat ergens in maart alle werkzaamheden aan Opzoomerlaan en Cultuurplein zijn afgerond en dat de Hellevoetse Vesting in het nieuwe voorjaar in een nieuw jasje steekt. Dat de huidige situatie zeker niet ongevaarlijk is maakt dat mensen die - met wat voor verkeer dan ook - over de Oostkade gaan, goed moeten uitkijken omdat door de nieuwe situatie onverwachte dingen kunnen gebeuren. Of de omwonenden terecht ongerust zijn, zal de komende tijd leren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant