Afbeelding
Archieffoto: Theo van Kralingen

Nieuwenhoorn raakt achterop na nederlaag tegen DCV

Actueel 278 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn heeft in de hervatting van de competitie in het nieuwe jaar de topper in de tweede klasse D tegen DCV met 1-2 (0-2) verloren. De zwart witten bezetten de vierde plaats met een achterstand van 8 punten op de koplopers DCV en Neptunus/Schiebroek en 2 punten op Sparta.

Dan Rolandus

'Het was in de eerste helft van onze kant een rommelige wedstrijd met veel slordigheden als verkeerde passes en onnodig balverlies', stelde Ron van den Berg. Nieuwenhoorn kwam halverwege de eerste helft via een hoekschop met 0-1 achter, waarna dom balverlies op slag van rust leidde tot de 0-2. 'We hebben in de tweede helft met wat omzettingen geprobeerd meer druk naar voren te zetten, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Toen we een kwartier voor tijd op 1-2 (doelpunt Jeffrey Burger, DR) kwamen had ik gehoopt dat we zouden aanzetten voor de gelijkmaker. Hoewel er keihard werd gewerkt konden we door teveel postbodewerk en onnodig balverlies niet gevaarlijk worden.' Brandon Nooitmeer kreeg vlak voor tijd een dubieuze rode kaart voorgehouden. Koen Speelman moest het veld al na een kwartier spelen ruimen vanwege een hamstringblessure en voor hetzelfde euvel verliet Jeremy Hubregtse halverwege de tweede helft het veld. Daniel Dijksman bleef tijdens de rust door een bovenbeenblessure achter in de kleedkamer.

Binding
Hoofdtrainer Ron van den Berg en het bestuur van Nieuwenhoorn zijn voor een nieuwe periode van twee jaar overeengekomen. 'Ik heb het prima naar mijn zin bij Nieuwenhoorn en ik denk dat dit wederzijds is. We willen graag stabiliteit in zowel de groep als de technische staf. We gaan binnenkort rond de tafel zitten met de spelers die we voor volgend seizoen willen behouden. Er gaan altijd, zoals bij elke club, wel spelers weg. Onze insteek is om spelers met een Nieuwenhoorn-verleden interesse op te wekken om weer voor de club te willen uitkomen, binding met de club willen hebben. De supporters willen ook vooral herkenbaarheid in het veld terugzien. Daarbij komt dat spelers uit de regio van het eiland langer in de kantine blijven hangen en niet gelijk na afloop of een training opstappen.'

Maar voor het zover is, hoopt Nieuwenhoorn altijd nog in aanmerking te komen voor een stap richting eerste klasse, het niveau waar de club in vroeger jaren en zelfs nog iets hoger ook op zondag acteerden. 'Het zit momenteel met al die blessures niet echt mee. Gelukkig is Danique Wolters na zijn knieschijfblessure weer aan het revalideren en is Dimitri (Gomes Almeida, DR) ook weer in training', aldus Ron van den Berg. Nieuwenhoorn wacht aanstaande zaterdag in Schiedam de zware uitwedstrijd tegen het in degradatie verkerende Kethel/Spaland.

Nieuwenhoorn: Christian van Wijngen; Mike van de Ruit, Daniel Dijksman (46. Gregory Paula), Frank Molendijk, Roeland de Bruijne; Koen Speelman (15. Jeffrey Burger); Jeremy Hubregtse (70. Nichy Fortes), Tim van der Lijn; Brandon Nooitmeer, Melvin Winterberg, Sevket Kasaroglu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant