De drie betrokken wethouders met grondlegger Hans van Lith in het midden
De drie betrokken wethouders met grondlegger Hans van Lith in het midden Foto: Wil van Balen

Onthulling bouwbord eerste stap naar ontwikkeling nieuwe wijk

Actueel 1.446 keer gelezen

Met de onthulling van een bouwbord door wethouder Schop is vrijdag de eerste stap gezet naar de daadwerkelijk bouw van een nieuw zwembad/sporthal, een Integraal Kind Centrum en 171 nieuwe woningen in een fraai ontworpen omgeving.

Bij deze starthandeling waren ook de wethouders uitgenodigd die het project gestart zijn. Margriet den Brok als wethouder van Financiën en oud-wethouder Hans van Lith als motor achter het project. Ondanks het koude weer was er een zonnige stemming. Het ging tenslotte om de start van een project waardoor een nieuwe wijk en nieuwe gemeenschapsvoorzieningen ontstaan.

Samen herinneringen maken...
Dat memoreerde Peter Schop ook bij de starthandeling: "De komende jaren zal hier een prachtige leefomgeving gebouwd worden met o.a. een integraal kindcentrum en ruim 170 woningen. Een ontwikkeling waar vele generaties kunnen spelen, leren, sporten, wonen in een gezonde prettige omgeving. Herinneringen creëren, ook dat doen we in Hellevoetsluis samen. Bedankt aan iedereen die aan dit mooie project bijdraagt."

Sloop
Maar voordat je kunt bouwen zal er ook afgebroken moeten worden. De oude sporthal 'De Eendraght' het laatst, pas als de nieuwe locatie in gebruik kan worden genomen. De sloop begint met het Truckcentrum en de hallen tot aan de autowasstraat. Daarna kan de locatie verder bouwrijp worden gemaakt en in de loop van 2019 effectief met de bouw begonnen. Het totale project wordt in 2020 opgeleverd. Het voorzieningenniveau van Hellevoetsluis stijgt door de realisatie aanmerkelijk in kwaliteit op sport en onderwijsgebied. De totale kosten zullen enige tientallen miljoenen hebben bedragen bij de oplevering. Daardoor is dan ook de geplande woningbouw beslist noodzakelijk, waarvan het merendeel in elk geval koopwoningen zullen zijn.

Totaalconcept
Het nieuwe nu nog naamloze zwembad/sporthal is één geïntegreerd geheel van een groot zwembad met verschillende baden, een sporthal met meerdere mogelijkheden (ook evenementen, concerten en vlooienmarkten kunnen er onderdak vinden) en uitnodigende horecavoorzieningen. Ook krijgen sporthal en zwembad elk een eigen tribune. Nu alleen nog Kromo Widjojo uitnodigen om de eerste baantjes te komen zwemmen...

In de papieren krant van donderdag treft u een uitgebreid artikel aan met meerdere sfeerimpressies over uiterlijk en tijdpad van het project.

Uit de krant