De buddy-knuffel is een lief maatje voor kinderen die in het ziekenhuis liggen
De buddy-knuffel is een lief maatje voor kinderen die in het ziekenhuis liggen Foto:

175 Buddy-knuffels voor kinderafdeling

Actueel 322 keer gelezen

Regio - Voor het vierde jaar op rij ontving de kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland buddy-knuffels van de Vrienden van Carmen.

Vrijdag 30 november werden ze overhandigd door de moeder en oom van Carmen, Marianne Kievit en André van Es. Twee kindjes namen de zachte pinguïnknuffel dankbaar in ontvangst. 173 kindjes hebben de knuffel nog tegoed, ook op de SEH van Spijkenisse Medisch Centrum.

Elk jaar maken nóg meer mensen het mogelijk dat de Vrienden van Carmen buddy-knuffels kunnen schenken. Eerst waren het er 24, daarna 40, vorig jaar 100 en nu zelfs 173! Daarnaast gaan er 73 knuffels naar het Brandwondencentrum en kinderafdeling van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en 30 knuffels naar wat oudere kinderen in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Medewerkers, patiëntjes en hun ouders van Dirkslands ziekenhuis zijn Vrienden van Carmen erg dankbaar voor deze waardevolle gift.

Carmen kreeg op 20-jarige leeftijd een hersentumor waaraan zij op 25-jarige leeftijd overleed. Haar ouders hebben Stichting Vrienden van Carmen opgericht die buddy-knuffels schenkt aan zieke kinderen. De stichting maakt zieke kinderen blij en steunt anderzijds de Stichting STOPhersentumoren.nl.

Uit de krant