Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis klaar voor derby | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl

Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis klaar voor derby

  •   548 keer gelezen   Actueel

Nieuwenhoorn/Hellevoetsluis- Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis lijken na respectievelijk een 0-5 (0-4) overwinning in Vlaardingen bij CWO en een 5-2 (2-0) overwinning thuis tegen Zuidland klaar voor de grote derby in tweede klasse D tussen Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis. Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis bezetten beiden met respectievelijk 20 uit 10 en 19 uit 10 een plaats in de subtop op vijf en zes punten achter koploper Neptunus/Schiebroek.

Dan Rolandus

'Iedereen is met de derby bezig', geeft Ron van den Berg aan uit te zien naar de kraker op het sportpark onder aan de Rijksstraatweg in Nieuwenhoorn. De trainer van Nieuwenhoorn zag zijn ploeg evenals tegen Sparta goed spelen tegen CWO. 'Best een lastige wedstrijd, maar we hebben meteen de druk erop gezet.' De zwart witten werden al na tien minuten spelen in een zetel geholpen door een doelpunt van Melvin Winterberg: 0-1. Na een halfuur spelen verdubbelde Dimitri Gomes Almeida de marge naar 0-2 om zich vervolgens met een blessure te laten vervangen door Jeffrey Burger. Nieuwenhoorn bleef de overhand houden en dat resulteerde in de 0-3 van Brandon Nooitmeer, waarna Jeffrey Burger uit een voorzet van Melvin Winterberg de ruststand bepaalde op 0-4. 'We hebben de wedstrijd na de rust geconcentreerd en gecontroleerd uitgespeeld. De uitslag had nog wel hoger kunnen zijn, maar uiteindelijk mag je met 0-5 (doelpunt Melvin Winterberg, DR) best tevreden zijn', aldus Ron van den Berg. Bij Nieuwenhoorn maakte Erikson Santos Oliveira na een blessure zijn rentree in de hoofdmacht.

Optocht
Hellevoetsluis haalde in de derby tegen Zuidland uit met 5-2. 'Hier hebben de mannen gewonnen van de jongentjes', wees Edwin de Koning op het grote verschil in de gemiddelde leeftijd tussen de jonkies van Zuidland (24) en de ervaren mannen bij Hellevoetsluis. 'Zuidland liet bij vlagen uitstekend positiespel zien, maar bleek niet slagvaardig genoeg, terwijl wij de fouten van hen zakelijk hebben afgestraft. Wij hebben niet één van onze beste wedstrijden gespeeld, maar waren dodelijk in de omschakeling en doeltreffend bij dode momenten.' Hellevoetsluis zat al na vijf minuten spelen op rozen, toen Brian Poelman een aangever van Dave Mierop tegen het garen werkte: 1-0. Centrale verdediger Jeffrey de Koning verdubbelde de marge door een voorzet van Gaultier Obiango binnen te koppen: 2-0. Zuidland liet het evenwel niet lopen, want na een uur spelen had Randy de Macker de stand weer in evenwicht gebracht. Zuidland stond na het wegzenden van Tim de Veth inmiddels wel met tien man. 'Ik heb vlak na de gelijkmaker twee wissels (Tommie van Schaijk voor Sander van Pelt en Serkan Yavuziygitoglu voor Gaultier Obiango, DR) ingebracht.' Hellevoetsluis zette vervolgens aan voor de overwinning. Nadat Victor Hartog een voorzet van Onur Furuncu had binnen gekopt, stelde Dave Mierop de overwinning met twee treffers in veiligheid: 5-2.

'We zitten met zowel het eerste als het tweede team, dat al een periodetitel heeft, in de lift', stelde trainer Edwin de Koning, die donderdag heeft besloten er toch nog een tiende seizoen bij de jubilerende vereniging aan de Brielsestraatweg aan te plakken. 'We kijken nu met z'n allen uit naar de derby, dat wordt een echte kraker met voor beide ploegen grote belangen. We gaan er een sportief en fantastisch feest van maken. We lopen anderhalf uur voor de wedstrijd met veel getrommel en muziek in optocht vanaf het voetbalcomplex over de Rijksstraatweg naar Nieuwenhoorn. Dit alles om een derbygevoel te kweken. We willen er vooral een leuke en sportieve sfeer van maken. Nieuwenhoorn wil winnen, maar dat willen wij ook. Belangrijk is dat het voor elke speler en voor supporters een belevenis moet worden', aldus Edwin de Koning. De wedstrijd op het sportcomplex aan de Rijksstraatweg begin om 17.00 uur. De elftallen kwamen tegen CWO en Zuidland als volgt binnen de lijnen.

Nieuwenhoorn: Christian van Wijngen; Mike van de Ruit, Daniel Dijksman, Frank Molendijk (55. Koen Speelman), Roeland de Bruijne; Jeremy Hubregtse, Tim van der Lijn, Danique Wolters; Brandon Nooitmeer (72. Erikson Santos Oliveira), Melvin Winterberg, Dimitri Gomes Almeida (30. Jeffrey Burger).

Hellevoetsluis: Daniel Ribaric; Vincent Mast, Jeffrey de Koning (74. Casper Goldenbeld), Öner Sang-A-Jong, Onur Furuncu; Dave Mierop, Sander van Pelt (61. Tommie van Schaijk), Brian Poelman; Gaultier Obiango (61. Serkan Yavuziygitoglu), Victor Hartog, Tom Sleeuwenhoek.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>