Dubbel feest voor Hellevoet Athletics | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: Ger den Reijer

Dubbel feest voor Hellevoet Athletics

  •   193 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Zaterdag 10 november was het feest bij Ri-Jo: Honk- en softbalvereniging Hellevoet Athletics vierde haar 15 jarig bestaan.

Zoals als elk jaar sluit de vereniging het seizoen af met een feestavond. Tijdens deze avond worden de prijzen per team bekend gemaakt. Denk aan de beste slagman, de meest waardevolle speler en de speler die zich het best heeft ontwikkeld in het afgelopen seizoen.

Dylan Tsang ontvangt prijs
Voor Dylan Tsang was het een heel speciale avond: hij kreeg vanwege zijn prestaties bezoek van wethouder Peter Schop. Dylan wist van niets. De wethouder feliciteerde de ietwat beduusde Dylan met de in Italië behaalde tweede plaats.

Factor voor succes
"Je bent een voorbeeld voor de Hellevoetse jeugd" voegde hij er aan toe en "jouw vereniging kan trots op je zijn". "Dit succes is ook hun succes", want Hellevoet Athletics begeleid haar jeugdleden heel intensief. Peter Schop kent de vereniging want hij liep eerder dit jaar samen met de burgemeester een dag mee op de club. Oprichters van de vereniging Jac Beeckman en Bart van den Heuvel vertellen dat ieder jeugdteam binnen HSV Athletics kan rekenen op minimaal vier volwassen begeleiders. Dit is een van de grootste factoren voor succes.
Beeball
Dylan vertelt dat hij al honkbalt sinds zijn 5e jaar. Hij is begonnen als 'Peanut' – tegenwoordig heet dat 'Beeball' - en speelt nu als Junior, waar hij de catcher is. Door zich in de kijker te spelen op speciaal daarvoor georganiseerde dagen is Dylan gekozen tot speler van team Rotterdam.

Senior League
Dylan heeft al drie keer meegedaan op hoog niveau: hij mocht zich al een keer bij de Junior League Nederlands Kampioen noemen en speelde mee in wedstrijden in Kutno, Polen. In mei heeft Dylan weer met team Rotterdam aan de Senior League meegedaan. Er werd bij Almere '90 en bij Zuidvogels in Huizen gespeeld. Team Rotterdam won de finale van Team Amsterdam en werd Nederlands Kampioen Senior League 2018. Daarmee plaatsten zij zich in het EK Senior League in Novara, Italië.

Op zich is dat al een hele prestatie, maar in juli deed dit team – met Dylan als catcher - in Italië gewoon volop om de prijzen mee op het EK.

In Novara speelde Nederland tegen Australië, Italië, België en Frankrijk. Door puike resultaten ( 3 keer winst, 1 maal verlies) kwam Nederland uiteindelijk in de finale uit. Daarin was Italië net te sterk, deze wedstrijd eindigde met een 1-0 nederlaag. Wat was het team dicht bij een plek in de Senior League World Series in Easly, South Carolina in the USA!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>