Heb je ondersteuning nodig bij je ziekte, geef het aan.
Heb je ondersteuning nodig bij je ziekte, geef het aan. Foto: Wil van Balen

Nominatie Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk

Actueel 305 keer gelezen

Dit jaar zijn de volgende vier organisaties genomineerd voor de Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk: Inloophuis Entrada, Verdedigingswerken Hellevoetsluis, Dorpshuis de Nieuwe Meent en Hockeyvereniging HC Voorne. De Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis 2018 wordt uitgereikt op 6 december.

Deze week maken we kennis met Stichting Inloophuis Entrada. Yvonne Verhoeff (Hellevoetsluis) en Marie-Anne Esser (Abbenbroek) vormen het hart van deze stichting en zij praten enthousiast over het inloophuis.

Hoe ervaren jullie de nominatie voor de aanmoedigingsprijs?
"Het is een grote verrassing", zeggen de dames in koor en ze zien het als een mooie kans om te kunnen vertellen over wat Entrada kan betekenen voor mensen die worden geconfronteerd met de ziekte kanker.

Wat biedt Entrada?
Entrada wil een warm bad zijn voor mensen, die de ziekte hebben, alsmede diegenen, die er direct bij betrokken worden. Het inloophuis heeft twee locaties op Voorne Putten: in Abbenbroek in het Dorpshuis en, sinds kort, in het Cultuurhuis van Hellevoetsluis. Als je de diagnose kanker krijgt, staat je wereld op zijn kop. Het is een ingrijpende ziekte en er komt veel op je af. Angst, verdriet, boosheid en onzekerheid. Entrada is de ANWB van de instellingen, personen, stichtingen en instanties die een mens kunnen ondersteunen bij zijn ziekte. Als patiënt voel je je regelmatig verdwaald in het doolhof van de gezondheidszorg en helpende instanties en Entrada kan je dan op de goede weg zetten. Entrada wil dit zo incognito mogelijk doen, omdat het best een drempel is om naar het inloophuis te komen en hulp te vragen. Bellen of e-mailen kan uiteraard ook. De vrijwilligers hebben allen een achtergrond in de gezondheidszorg.

Bij jou kan ik zijn
De gasten in het inloophuis worden met wat te drinken ontvangen en kunnen daar het gesprek aangaan, of gewoon samenzijn. Entrada kan op elke gewenste locatie en ook telefonisch ondersteuning geven. Als je maar aangeeft dat je ondersteuning nodig hebt! Tijdens de ontmoetingen kunnen ook ontspannende activiteiten gedaan worden zoals schilderen, boetseren en er vinden fijne gesprekken plaats. Ook komen er gastsprekers die helpen nog meer informatie omtrent allerlei hulpvragen aan te reiken.

Informatie en financiële steun
Meer informatie via: www.stichtinginloophuisentrada.nl/home/. Stichting inloophuis Entrada heeft inkomsten van enkele sponsoren, giften en een kleine subsidie. Wilt u de stichting steunen dan kan dat op bankrekening: NL15 INGB 000 8011 465

.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant