Hellevoetsluis doet na nederlaag stapje terug

Actueel 379 keer gelezen

Hellevoetsluis - Hellevoetsluis moet zich door de 0-1 (0-1) nederlaag tegen Sparta tevreden stellen met een plaats in de middenmoot van de tweede klasse D.

'We waren vele malen beter dan in de laatste vier wedstrijden, hebben eindelijk weer eens gevoetbald, maar door een foutje bij de ongedekte tweede paal hebben we de wedstrijd uiteindelijk met 0-1 verloren', verklaarde trainer Edwin de Koning. Hellevoetsluis kreeg in de eerste helft nog een grote kans op de gelijkmaker, maar Dave Mierop strandde op de punt van de schoen van de keeper. Edwin de Koning zette na twintig minuten spelen in de tweede helft met Jarno Huisman en Gaultier Obiango alles op de aanval. 'We speelden vanaf dat moment met acht aanvallers, twee verdedigers en de keeper. Desondanks viel de bal niet op de goede plek.' Opmerkelijk is dat de aanval in drie wedstrijden niet heeft gescoord. 'Dit heb ik bij Hellevoetsluis niet eerder meegemaakt. Zorgwekkender vind ik dat ik niets van wat we deze week hebben getraind op het veld heb terug gezien. Dat reken ik mezelf aan, dus gaan we nadenken om het spel beter en doeltreffender te maken. Balbezit is leuk, maar we zullen binnen de zestien meer moeten creëren. We zijn nu niet meer dan een stabiele tweedeklasser, maar zullen dan wel de punten moeten pakken.' Hellevoetsluis speelt zaterdag in Rotterdam tegen koploper Neptunus/Schiebroek.

Hellevoetsluis: Ti-Jey Binc; Vincent Mast, Remon Haze (62. Jarno Huisman), Jeffrey de Koning, Onur Furuncu (34. Joey Salij); Frenk van Gelderen, Brian Poelman, Öner Sang-A-Jong; Sander van Pelt (78. Gaultier Obiango), Tom Sleeuwenhoek, Dave Mierop.