Kleine Buffeltjes sluiten 150 jaar De Buffel af | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
De eerste prijs ging naar de vijfjarige Sem de Klerck
De eerste prijs ging naar de vijfjarige Sem de Klerck (Foto's Wil van Balen)

Kleine Buffeltjes sluiten 150 jaar De Buffel af

  •   221 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Zaterdag 6 oktober was het feest op en om de Buffel. Bezoekers mogen gratis naar binnen, buiten is een markt en zijn er activiteiten voor de kinderen. 's Avonds werd het 150 jaar jubileum van de Buffel afgesloten door kinderen uit Hellevoetsluis die hun zelfgemaakte 'Buffelbootjes' met een waxinelichtje te water lieten gaan in het Droogdok.

's Middags werd er een rommelmarkt gehouden op de parkeerplaats tussen de Buffel en het Droogdok. Auto's stonden op de parkeervakken met een open kofferbak en een kleedje waar allerlei spulletjes te koop waren. Voor de kinderen was er ook van alles te doen. Zij konden zich vlak voor de Buffel laten schminken, 'keesje' gooien bij het Zeekadetkorps Hellevoetsluis of met een zelf bestuurbaar bootje varen.

Om 19.00 uur begon dan eindelijk de Lichtjesparade. "Fijn dat jullie allemaal gekomen zijn om te vieren dat de Buffel 150 jaar oud is," opent voorzitter Tom Wensink zijn toespraak. "Al die Buffeltjes die jullie hebben gemaakt gaan we straks in het water leggen." Na Wensink nam burgemeester Milène Junius de microfoon over. "Prachtig dat de Buffel nu echt in Hellevoetsluis ligt, dat gaan we nog een keertje vieren met deze mooie afsluiting." Burgemeester Junius reikte ook nog prijzen uit aan de gelukkige eigenaren van vijf bootjes.

"Het was best moeilijk afscheid nemen"
"Nikita, ik zie je bootje!" klinkt het op het Droogdok. Brent (9) en Nikita (7) hebben allebei een bootje gemaakt voor de parade. Volgens Brent was het bouwen niet moeilijk, maar wel leuk om te doen. Hij heeft zijn bootje ook nog versiert me een heleboel mooie stickers. Ook zijn zusje Nikita heeft erg haar best gedaan op het versieren van het bootje. "Het was best moeilijk om afscheid te nemen, want ik vond hem zelf heel mooi," vertelt ze.

Eerste prijs voor ware Buffel fan
Als alle bootjes in het water liggen is het tijd voor de prijsuitreiking. Burgemeester Milène Junius trekt de namen van de winnaars uit een grote bak. De eerste prijs is voor de vijfjarige Sem de Klerck en dat komt goed uit, Sem is een enorme fan van de Buffel. Op de vraag wat hij van de Buffel vindt antwoordt hij vol enthousiasme: "Mooi!". "Sem kent bijna alle spelletjes die op de Buffel worden gespeeld," vertelt zijn moeder Kelly. Sem knikt instemmend. Hij is zelfs zo'n grote fan dat ze thuis een schilderij van de Buffel op de gang hebben hangen. De hoofdprijs is een kinderfeestje op de Buffel. "Leuk!" reageert Sem wanneer hij dat hoort.

Jubileumseizoen afgesloten
Sinds 10 maart is de Buffel officieel overgedragen aan de vrijwilligers van 'Stichting Ramtorenschip Buffel'. Precies 150 jaar na de bouw van het schip. "Het was een mooie lichtjesparade en daarmee is het jubileumseizoen goed afgesloten," vertelt Wensink.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>