Het dansen zal begeleid worden door expressiecoach Pauline Bruins
Het dansen zal begeleid worden door expressiecoach Pauline Bruins

Parkinson Dans Grand Café in Ri-Jo

Actueel 360 keer gelezen

Vanaf 17 september zijn Parkinsonpatiënten en hun partners elke maand van harte welkom bij het Parkinson Dans Grand Café in Dans-, Party en Businesscenter Ri-Jo.

Het Parkinson Dans Grand Café zal iedere maand plaatsvinden en is een initiatief van Leonie van Balen. Zij richtte de stichting 'Help Parkinson Out of the World' op: "Ik heb inmiddels 46 jaren Parkinsonervaring en het is mijn passie om Parkinsonpatiënten te helpen om de gevolgen van de ziekte op natuurlijke wijze te verminderen." Dansen kan daar bij helpen, denkt Leonie. "Het idee is mede ontstaan door contact met Kim van de Griend, een jonge vrouw van 36 met Parkinson. Dansen is ontspannend en leuk."

Het dansen zelf zal begeleid worden door expressiecoach Pauline Bruins. (www.expressiecoaching.nl) In haar lessen, coaching en training werkt zij vooral vanuit het lijf en de beweging. Het plezier, de ontspanning, de vrijheid en creativiteit die dans biedt vergroot het lichaamsbewustzijn en de lichaamsbeheersing enorm. Zoals een danser het formuleert: "Tijdens de dansworkshops heb ik me op mijn gemak, me gestimuleerd en gewaardeerd gevoeld en heb ik in alle vrijheid en veiligheid gedanst als had ik vleugels..."
Parkinsonpatiënten van alle leeftijden zijn welkom. Mochten er voldoende aanmeldingen zijn van jongeren, dan wordt een aparte jongeren-groep gecreëerd. Maandag 17 september van 14.00 - 16.00 uur in Ri-JO. Het laatste half uur is er vrij dansen. Aanmelden 06-12501355 of balen@online.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant