Afbeelding
Foto: Gregory van Gansen

Janine van der Meer verdient eindelijk de kers op de taart

Actueel 824 keer gelezen

Nijlen (B.)- Janine van der Meer uit Hellevoetsluis heeft de Spar Flanders Diamond Tour op haar naam geschreven. De renster uit de Belgische wielerformatie Health Mate-Cyclelive won in de 138 kilometer lange UCI 1.1 klassieker de massasprint door achtereenvolgens haar Oostenrijkse ploeggenote Kathrin Schweinberger en de Italiaanse Chiara Consonni (Valcar PBM) achter zich te laten.

'Ik ben twee weken ziek geweest, heb in die periode mijn rust gepakt en heb alleen mijn wedstrijden (Salverda Omloop van de IJsseldelta en Dwars door de Westhoek, DR) gereden. Ik heb me tijdens de koers rustig gehouden en reed op reserve de gaatjes dicht. Kathrin Schweinberger zou in mijn wiel blijven, bleef ik tenminste uit de verdrukking. Ik voelde me goed, ben in de laatste kilometer mijn eigen weg gaan volgen door van achter naar voren te rijden van poppetje naar poppetje. Christina (Schweinberger, DR) reed vooraan, dus had ik een mooi mikpunt. Toen ik eenmaal vooraan zat ben ik gesprongen en was het achteraf mooi dat ook Kathrin nog in mijn wiel was meegekomen', aldus analyseerde Janine van der Meer, die Nina Kessler van de troon stootte, haar eerste klassiekeroverwinning.

De 24-jarige Hellevoetse hoopt, met eindelijk de kers op de taart, op een goed NK. 'Eerst de focus op de Noordwijk Classic en vervolgens het NK. Het parcours in Hoogerheide met een beetje op en af moet mij liggen. Je weet ook met die grote ploegen (Boels Dolmans, Team Sunweb en Parkhotel Valkenburg, DR) nooit hoe een koers zal lopen. Ik hoop verder stappen te maken en net als vroeger weer eens een uitnodiging van de nationale selectie te krijgen.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant