Afbeelding

Expositie 'Spreuken' in gemeentehuis Hellevoetsluis

Actueel 590 keer gelezen

Van maandag 14 mei tot en met 22 juni exposeert kunstenares Wilma Jansen in het gemeentehuis van Hellevoetsluis. Wilma laat zich inspireren door de 'gewone' dingen in het leven en de werkelijke gevoelens van de mens. Haar kunst kenmerkt zich door de spreuken die ze in haar doeken verwerkt.

"We missen al zoveel van het gewone". Dat is iets waar Wilma Jansen regelmatig tegen aanloopt. "Meer mensen zouden stil mogen staan bij eenvoud van de dingen in het leven en hoe simpel het is begonnen" zegt ze. "Mensen kunnen het zo moeilijk maken. Dat is jammer. Ik hoor men zo vaak het woord  'natuurlijk' gebruiken, terwijl ik toch dagelijks tegen enorm veel niet natuurlijke dingen aanloop. Onze werkelijke gevoelens drijven soms wat ver bij ons vandaan en ik hoop dat mijn doeken mensen weer even terughalen. Het interessant om jezelf bijvoorbeeld eens af te vragen welke kleuren jij nu precies aan je eigen leven geeft…"

De doeken van Wilma Jansen hebben ook een persoonlijke achtergrond. "De doeken zijn een emotionele uitlaadklep en zitten vol met kleuren die je, net als in je leven en persoonlijke achtergrond, niet altijd voor het kiezen hebt. Ik maak de doeken met veel plezier en als er voor de kijker wat aantrekkelijks tussen zit, dan heb ik mij doel bereikt."

Expositie bekijken?
U kunt de expositie bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in de centrale hal. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant