Bescheiden Bram terecht in het zonnetje
Bescheiden Bram terecht in het zonnetje

Bowlingtrainer Bram neemt afscheid

Actueel 677 keer gelezen

Vorige week dinsdag - 17 april - werd er afscheid genomen van jeugdtrainer Bram van Dongen op de Bowling Vereniging Hellevoetsluis.

Bram van Dongen is een krasse 75+er en al 15 jaar betrokken bij de opleiding van de Jeugd van Bowling Vereniging Hellevoetsluis. Maar Bram draait nog veel langer mee; zo is hij al bijna 25 jaar betrokken bij het opleiden van jeugd in diverse verenigingen.

Bram en Hellevoetsluis
15 jaar geleden is Bram terecht gekomen in Hellevoetsluis nadat de toenmalige trainer vertrok. Op verzoek van een aantal toenmalige jeugdleden heeft men contact gezocht met Bram en is hij de jeugd gaan trainen en niet zonder resultaat. Want in de periode dat Bram trainer is heeft de jeugd van Hellevoetsluis mooie successen geboekt. Zoals diverse Regionale en Nederlandse team-kampioenschappen Nationale Jeugd Trio en Stedenontmoeting.

Medailles
Ook zijn er vele mooie individuele resultaten geboekt zoals gouden, zilveren en bronzen medailles op NK's, Dag der Kampioenen en de vele jeugdtoernooien die Nederland rijk is. Maar de beste bevestiging is natuurlijk het "afleveren" van jeugd in de Nederlandse Selectie. En daar heeft Bram bij een fors aantal aan de wieg gestaan en in meerdere of mindere mate verder aan meegeholpen.

Enkele voorbeelden zijn Leon Ruiten, Wesley Gorter en Nick de Gelder ( die in maart 2018 nog actief was op de EK in Aalborg Denemarken). En daarnaast zijn er nu een aantal jeugdleden in de regionale selectie en kandidaat leden Nederlandse Selectie aanwezig welke door Bram zijn opgeleid.

Bescheiden Bram
Bram is een bescheiden man die de jongste jeugd de basis van het bowlen enorm goed kan leren. Zijn eindeloze geduld en de juiste benadering van de diverse beginnende bowlers valt altijd goed. En dat is dan nog niet eens zijn sterkste punt: dat is namelijk het besef dat hij weet wanneer hij een gevorderde bowler niet meer verder kan brengen en dan geeft hij altijd het advies om verder te gaan kijken bij andere trainers. Een karaktertrek waar menig trainer een voorbeeld aan mag nemen.

Bram is een energieke man maar nu hij 75+ is vindt Bram het te druk worden en geeft dit aan als de voornaamste reden om te stoppen. Aan de vereniging de taak Bram een afscheid te geven wat hij verdiend; en dat kreeg hij. Aangezien er nog wat laatste trainingsdagen volgen had Bram dit feestje niet aan zien komen en was zeer verrast. Zeker toen een aantal oud-jeugdleden hun voormalig trainer speciaal op kwamen zoeken om hem te bedanken voor al zijn jaren inzet. En terecht: een trainer als Bram kom je maar weinig tegen.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant