Afbeelding

Stoelendans op Voorne

Actueel 622 keer gelezen

De verkiezingen op Voorne waren niet alleen maar verrassend.maar ze zorgden ook voor uitgebreide transferperiode van lokale sterren tussen de verschillende gemeenten.

Die dans is nog niet afgelopen want met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal in het college van Brielle ook een ten gemeentehuize van Hellevoetsluis bekende persoon als wethouder gaan optreden. Het is al bekend dat een tweetal vrouwelijke ex-wethouders van Hellevoetsluis het college van Westvoorne gaan versterken en dat de teleurgestelde Brielse wethouder Wilbert Borgonjen het team in Westvoorne compleet maakt. Blijkbaar beschikt Westvoorne zelf niet over geschikte wethouderskandidaten behalve die ene mevrouw die als tovenaarsleerling de politiek in de badplaats gaat leren kennen.
Zo komt één gemeente Voorne met een gezamenlijk bestuur wel erg dichtbij.

Ondertussen in Hellevoetsluis maandagavond de samenwerkingsovereenkomst aan de coalitiefracties gepresenteerd. Dinsdagavond is het document aan de oppositiepartijen voorgelegd, en ik durf te voorspellen dat het voor 98 procent ongeschonden door de sessies heen is gekomen. Daarna is het wachten op de 26e april wanneer de de wethouders gekozen zullen worden. Maar daar is een voorspelling niet heel moeilijk ondanks het te volgen democratische proces. Twee van de zittende wethouders komen terug op hun plaats. Hans van der Velde van het CDA na vier succesvolle jaren en ook Margriet den Brok (IBH) mag haar eigen stoel weer warm gaan houden. Twee nieuwelingen dan: Aart-Jan Spoon (VVD) die voor het eerst de andere kant van de tafel gaat zien. Zullen we wedden dat hij de portefeuilles van Peter Hofman over gaat nemen, waaronder die van Kickersbloem? Ben erg benieuwd of krachtige uitspraken ook tot een krachtig beleid leiden. De vierde wethouder wordt Peter Schop (IBH) die in hoofdzaak de portefeuilles van de vertrekkende Hans van Lith overneemt. Niet heel eenvoudig want Hans hakte heel wat knopen door en met zaken in wording als het nieuwe zwembad met sporthal en projecten op het voormalige terrein van Vermaat zal hij zijn handen vol hebben. Volgende week moeten we maar eens praten over de Affuiten-loods en het vergunningenbeleid en aanbestedingsbeleid. Dat is deze winter in de ijskast verdwenen en moet nodig
worden ontdooid
Vincent

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant