Afbeelding

Agressie training voor verkeersregelaars

Actueel 1.343 keer gelezen

Verkeersregelaars krijgen net als vele hulpdiensten te maken met ongewenst agressie. Dit kan varieren van kleine pesterijen en beledigingen tot bedreigingen en gewelddadig gedrag.

Voor de verkeersregelaars van VKR Hellevoetsluis werd er daarom afgelopen donderdag een training gehouden over agressie. Een ieder die op deze vanavond aanwezig is heeft helaas al eens in de praktijk een vorm van agressie meegemaakt. Dit is op zijn zachtst gezegd zeer onprettig en in het ergste geval iets waar je zowel mentaal als fysiek blijvende schade aan over kunt houden. Zo horen wij verhalen over een gebroken neus maar ook bedreigingen door een hele familie tegen een regelaar.

Om je enigszins voor te kunnen bereiden op dit gedrag, door dus te leren hoe hier mee om te gaan, volgen de regelaars de training. Welke soorten agressie zijn er? Hoe pak je deze soorten specifiek aan? Dit zijn de hoofdpunten van de avond. En wat is het punt dat je letterlijk achteruit stapt en hulp in roept? Want met sommige mensen valt niet meer te praten en je eigen veiligheid staat ALTIJD voorop

VKR Hellevoetsluis
Er word al jaren samen gewerkt met diverse verkeersregelaars vanuit zowel Hellevoetsluis als uit de directe omgeving voor diverse evenementen o.a Vestingdagen, Streetparade, Taptoe, Lampionnen optocht en Sinterklaas intocht. Voorheen werd dit door diverse mensen geregeld en was het soms onoverzichtelijk. Mede hierdoor wilde een vaste groep zich gaan professionaliseren en hebben dit middels het opzetten van een vereniging deels gerealiseerd. Ook door de aanschaf van kleding en portofoons, die de verkeersregelaars zelf hebben bekostigd, zijn ze weer een stap verder gegaan. Tevens is er nu een centraal aanspreekpunt voor zowel de verkeersregelaars als voor de organisatoren en dit geeft veel overzicht en duidelijkheid.

"Het is een zeer hecht groep" vertelt bestuurslid Cheris. "Door de jaren heen hebben we regelmatig nauw met elkaar samen gewerkt en weten wij inmiddels wat we aan elkaar als verkeersregelaar hebben. Sommigen zijn zeer ervaren en sommigen hebben nog wat extra begeleiding nodig en daar zijn deze trainingen heel goed voor. We hebben een zeer hecht en op elkaar ingesteld team waarin we veel lol beleven en als het nodig is zijn wij zeer serieus aan het werk. Wij willen dus graag dit team bij elkaar houden en ook willen we nieuwe verkeersregelaars aantrekken en opleiden voor de uitbreiding van de vereniging".

De vereniging "VKR Hellevoetsluis" is op 1 november 2017 opgericht en ook geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. De regelaars zijn voornamelijk inzetbaar in Hellevoetsluis en omstreken maar staan ook regelmatig in grote steden. Wilt u meer info of zich aanmelden? Neem dan contact op via vkrhellevoetsluis@outlook.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant