Helius laat het aanvallend afweten tegen Leidsche Rijn

Actueel 408 keer gelezen

Hellevoetsluis - De handballers van Helius zijn er niet in geslaagd om de aansluiting met koploper Delta Sport vast te houden. De Hellevoeters verloren de topper in de landelijke hoofdklasse C tegen Leidsche Rijn in de sfeervolle Fazant met een ongekende miniscore van 13-14 (6-7).

De medekandidaat voor de titel moest het stellen zonder de dragende krachten Bas van den Heuvel, Daan Struik (beiden een weekendje weg) en Tom Hovenkamp (werk). 'Daar hebben wij de wedstrijd niet door verloren, anderen hadden moeten opstaan', wilde coach John Geul zich niet verschuilen achter de absentie van zijn manschappen. Of toch? 'We hebben het verdedigend met onder meer achttien bloks van Rijnoud (Bestebreurtje, DR) uitstekend gedaan, maar we hebben het aanvallend collectief af laten weten. We hebben ontzettend veel kansen gemist, hadden bij rust al een marge van tien punten moeten hebben. Het schotpercentage lag vorige week nog op 70 procent, nu op 39 procent. Bas geeft doorgaans rust in de aanval, daar was nu geen sprake van.'

De kansen op een kampioenschap lijken met een achterstand van drie punten op Leidsche Rijn, dat ook nog moet inhalen tegen het zwakke Eemland, nagenoeg verkeken. 'We hebben nog negen wedstrijden te gaan en de concurrentie moet nog tegen elkaar. Ik geloof er nog in, maar het is echter wel zaak dat we zondag uit winnen tegen koploper Delta Sport. We zaten in een flow, hebben goed getraind, dus komt deze nederlaag wel binnen, maar kijken nu weer vooruit.'

Helius: Laurens Luyendijk: Joost Brouwer (3 keer), Mitchell Prins (1 keer), Thijmen Bestebreurtje (4 keer), Yannick Zwaan (1 keer), Jeremy Bekker (1 keer), Rijnoud Bestebreurtje. Taco van der Kooij (1 keer), Laureijs Kelderman (1 keer), Nick Mathijs (1 keer) en Maiky van Zanten.

Foto's: Theo van Kralingen