Rolstoelbasketballer Frank de Jong op bezoek bij  wethouder Hans van Lith
Rolstoelbasketballer Frank de Jong op bezoek bij wethouder Hans van Lith

Wethouder ontvangt sporter Frank de Jong

Actueel 1.220 keer gelezen

Op woensdag 20 december ontving wethouder Hans van Lith internationaal rolstoelbasketballer Frank de Jong in het gemeentehuis.

Garagehouder en rolstoelbasketballer Frank de Jong (32) is een paar weken terug in Hellevoetsluis zodat hij de feestdagen met familie kan vieren daarna gaat hij weer naar Vigo, Spanje. Daar speelt hij op dit moment voor de Spaanse club Amfiv. "Ik had geluk dat mijn moeder tijdelijk de garage draaiende wil houden waardoor het mogelijk was om in Spanje te gaan spelen." Sinds september traint hij in Vigo met een gemengd team uit verschillende landen zoals Mexico en Spanje de jongste is 17 en de oudste 50 jaar.

Frank werd op zijn 18e op de Rijksstraatweg met zijn scooter aangereden door een auto. Dit ongeval had verstrekkende gevolgen; zijn rug brak op twee plaatsen waardoor Frank een dwarslaesie op liep. In het revalidatiecentrum kwam hij in contact met rolstoelbasketbal. Door Frank's doorzettingsvermogen heeft hij veel bereikt in de sport, veel landen gezien en timmert hij al enige tijd internationaal aan de weg. Hij basketbalde eerder in België en Duitsland. Met de Orange Lions deed hij mee aan de paralympische spelen in 2016 in Rio.

In april/mei komt hij weer naar Nederland en zal hij met de Lions gaan trainen voor het WK in 2018 in Hamburg.

Uit de krant