Afbeelding

Theaterdirecteur Johan Veenstra neemt afscheid van zijn geliefde Theater Twee Hondjes

Actueel 1.819 keer gelezen

Johan Veenstra neemt na vijftien jaar afscheid als directeur van Theater Twee Hondjes. Hij heeft veel betekend voor het theater en voor de cultuur in Hellevoetsluis in brede zin. Helaas is hij door ziekte nu gedwongen terug te treden.

Johan heeft het theater een begrip gemaakt in Hellevoetsluis en omgeving door zijn gastvrijheid en betrokkenheid. Twee Hondjes was Johan en Johan was Twee Hondjes! Artiesten kwamen graag vanwege de goede verzorging en de professionaliteit waarmee ze werden ontvangen. Bezoekers kenden Johan als een directeur die zichtbaar was en hen begroette bij de ingang.

Het valt het bestuur van het theater zwaar afscheid te moeten nemen van Johan als directeur. Lange tijd werd de hoop gekoesterd gehad dat de theaterdirecteur verbonden zou kunnen blijven aan het theater waar hij zo van houdt. Geleidelijk aan werd duidelijk dat het niet zo zou zijn.

Wie Johan een bericht wilt sturen, kan dit doen via bedanktjohan@theatertweehondjes.nl.

Tijdelijke opvolging
In de periode van februari 2017 tot medio november 2017 was Marcel 't Sas werkzaam bij het theater als directeur ad interim. Inmiddels heeft Reggy Barra het stokje van Marcel overgenomen. Met ingang van 14 november is hij werkzaam als directeur ad interim. Reggy is voorheen werkzaam geweest als directeur van Theater de Stoep en het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse. Het bestuur is verheugd opnieuw een ervaren directeur te hebben kunnen aanstellen met kennis van het theater en de kunsteducatie. Bovendien beschikt hij over kennis van de regionale culturele situatie.

Lees in de komende editie van Groot Hellevoet een interview met Johan Veenstra over zijn leven, werk en het afscheid van zijn geliefde theater.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant