Er waren verschillende sierlijke en exotische optredens
Er waren verschillende sierlijke en exotische optredens

Gezellige sfeer tijdens cultureel Festival Oriental Impressions

Actueel 764 keer gelezen

Op zondag 5 november werd de hele dag opgetreden door buikdanseressen uit verschillende landen en culturen tijdens het Festival Oriental Impressions.

Sena dé buikdansereres van Hellevoetsluis (Senadance) organiseert het jaarlijkse spektakel vol optredens met daarbij een leuke bazaar en een gezellige afterparty.

Iedereen kan buikdansen
Voor het vierde jaar op een rij organiseerde buikdanseres Sena het Festival Oriental Impressions. Iedereen die het leuk vond mocht met het open podium meedoen. Of je nu een beginner was of al gevorderd, dat maakte helemaal niet uit, een beetje los in de heupen en een gevoel voor ritme was genoeg. Buikdansen is niet aan leeftijd of gewicht verbonden; iedereen kan het doen.

In verre oorden
Een unieke kans om podiumervaring op te doen die door velen werd aangegrepen, want wat is nu leuker dan met een groep of in je uppie voor een publiek te buikdansen op de zwoele klanken van de oosterse muziek. Het publiek waande zich in verre oorden in plaats van in het herfstige Hellevoetsluis in het koude Nederland. De hele dag hing er een gezellige sfeer waardoor het publiek en de danseressen konden genieten in partycentrum Ri-Jo. Op de bazaar kon iedereen mooie sieraden, prachtige kostuums en tribal accessoires met schelpen en belletjes aanschaffen.

80 danseressen
De buikdanseressen kwamen uit het hele land naar Hellevoetsluis afgereisd om deze gezellige dag mee te maken. Er waren zo'n 80 danseressen met hun familie, vrienden en daarbij nog de bezoekers van het evenement dus het was een drukte van belang. De danseressen lieten verschillende stijlen zien; Indonesisch, tribal en meer.

"Het was echt een leuke dag die helemaal naar wens is verlopen", vertelt organisator Sena. "Het was druk en doordat we de onderdelen in het programma snel op elkaar lieten volgen met een korte pauze was het leuke gevulde middagprogramma. Om 12 uur gingen de deuren open en tot 17 uur werd er gedanst.

Voor het goede doel
De opbrengst van de bazaar gaat naar een goed doel. "Ieder jaar schenk ik de opbrengst aan een mevrouw in Boekarest Roemenië die zo'n tien honden opvangt. Dieren daar worden daar heel anders behandeld dan hier en straathonden worden op een gruwelijke manier afgemaakt."

Overigens zal Sena voor het vijfjarig jubileum volgend jaar iets heel bijzonders gaan plannen; waar iedereen in spanning naar uit kan kijken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant