Fotografie Theo van Kralingen
Fotografie Theo van Kralingen

Nieuwenhoorn doorstaat eerste vuurproef tegen Brielle

Actueel 996 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn heeft het debuut in de eerste klasse met een 1-1 (0-0) gelijkspel in de derbytopper tegen Brielle doorstaan. De formatie van Steef Buijs was voor circa zeshonderd toeschouwers door een treffer van Remon Luksch zelfs heel dicht bij de overwinning, maar in de allerlaatste minuut kwamen de Briellenaren door Stevie Soares toch nog langszij.

Dan Rolandus

'Op voorhand teken je tegen een kampioenskandidaat voor een gelijkspel, maar voor hetzelfde geld trek je de overwinning nog sneaky naar je toe', zag voorzitter Gerry Daalhuisen de zege nog net aan zijn neus voorbij gaan. 'Het ervaren Brielle was meer aan de bal, speelde geslepen, dus was het gelijkspel terecht.' Ailton Lima Silva kreeg een kwartier voor tijd de rode kaart. Wouter Bloothoofd hield zijn team met enkele knappe reddingen op de been.

Eerste klasse waardigNieuwenhoorn promoveerde in het achterliggende seizoen via 3-4 overwinning tegen RCL in de onverwacht late, ingelaste promotiefinale naar de eerste klasse. Nu de zwart witten daarin zijn beland wil het zeker laten zien eersteklas waardig te zijn. 'We hebben ons acht weken lang, te lang, kunnen voorbereiden op de competitie, hoop dus dat de mannen er klaar voor zijn', keek Steef Buijs uit naar het eerste competitietreffen tegen zijn oude club Brielle. 'We hebben voornamelijk geoefend tegen tweede- en derdeklassers, fijne wedstrijden, maar natuurlijk geen graatmeter voor de eerste klasse.' Steef Buijs, die als trainer aan zijn derde seizoen is begonnen aan de Rijksstraatweg, weet wat hem in de eerste klasse te wachten staat. 'Het is nu enkele seizoenen geleden, er zitten nu weer andere clubs bij, maar als je kijkt hoeveel ploegen dat er het afgelopen seizoen hebben mee gedaan voor het kampioenschap en de overige prijzen, dan weet je gewoon dat het een loodzwaar seizoen gaat worden. We hebben met de nieuwe mensen erbij kwalitatief een behoorlijke selectie, ook op de bank. Dat heb je ook nodig om op dit niveau te overleven. Iedereen is aan elkaar gewaagd, dus weten de mannen op de bank dat zij geduld moeten hebben.'

PromotiegoudNieuwenhoorn zag tegenover het verlies van waardevolle krachten als doelman Sander van Eck, Danny Kraijema, Roel Stouten (allen gestopt), Steven Pieternella (Rijnmond HS) en Ayrton Verlaan (Zuidland) staat de komst van Dimitri Gomez Almeida (Barendrecht), Denzel Asmus (CWO), Frank Molendijk (Brielle), Roy van Vugt (Brielle), Kenny Lopes Cruz (SC Botlek), Remon Luksch (RVVH), Breuklin Almeida (Oude Maas) en een aantal spelers uit de eigen jeugd, zoals Danique Wolters. 'Roy van Vugt is herstellende van een knieblessure, Kenny Lopes Cruz is heel goed begonnen, kunnen we nog veel plezier aan beleven', gaat Steef Buijs verder. 'Frank Molendijk is een speler met kracht en routine. Denzel Asmus is een grillige voetballer met veel mogelijkheden, die op alle posities voorin inzetbaar is en Remon Luksch is een linkspoot met een goede trap en een prima instelling en Breuklin Almeida heeft bij diverse clubs bewezen te kunnen voetballen. Met de huidige selectie erbij hebben we een luxeprobleem.' Steef Buijs heeft met zijn technische staf bijna zijn hele trainerscarrière promotiegoud in handen. De succestrainer werd met Nieuwenhoorn kampioen in de derde klasse en promoveerde via de nacompetitie naar de eerste klasse. Volgt er in de komende competitie in zijn derde seizoen het huzarenstukje hoofdklasse? 'Ik ga uit van een positie in de middenmoot zo tussen de zesde en tiende plaats', wil Steef Buijs niet al te hoog van de toren blazen. 'De eerste klasse is een afdeling waarin iedereen elkaar afslacht. Deltasport en Feyenoord zijn de grote jongens, dat geldt eigenlijk ook voor Brielle en gelet op de voorbereiding gaat wellicht ook Oranje Wit meedoen. Voor de rest is het afwachten. Ik verwacht in elk geval een mooie competitie.' Nieuwenhoorn speelt aanstaande zaterdag in de Hoekse Waard tegen Heinenoord, dat opende met een 0-2 overwinning in de derby tegen SHO.
Nieuwenhoorn: Wouter Bloothoofd; Danique Wolters, Frank Molendijk, Regilio van Buuren, Merijn Wolters; Jan Tuitel (73. Almeida Breuklin), Jordy Braber, Brian Smit (86. Kenny Lopes Cruz); Dimitri Gomes Almeida (70. Corly Bazoer), Ailton Lima Silva, Remon Luksch.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant