het schilderij 'Be Transperent' - www.reinpeelen.nl
het schilderij 'Be Transperent' - www.reinpeelen.nl

Expositie Rein Peelen in gemeentehuis Hellevoetsluis

Actueel 171 keer gelezen

Van maandag 29 februari tot en met donderdag 24 maart 2016 exposeert kunstenaar Rein Peelen in het gemeentehuis.

Rein Peelen heeft in zijn vorige woonplaats Almelo aan diverse exposities meegedaan, waaronder de Kunstjaarbeurs in Amsterdam en Art Brut Biënnale in Hengelo. Intussen is hij anderhalf jaar woonachtig in Hellevoetsluis en heeft in deze periode zijn werken op verschillende manieren onder de aandacht gebracht in deze omgeving. Zo heeft hij tijdens de Kunstmarkt 2015 in de Kerk aan de Ring en tijdens de Kunstroute zijn kunstwerken tentoongesteld. Nu kunt u zijn werken bewonderen in de centrale hal van het gemeentehuis in Hellevoetsluis.
Rein Peelen houdt zich als autodidact kunstenaar voornamelijk bezig met schilderen en fotografie. Door middel van optische grapjes en met een knipoog naar de maatschappij, zet hij met zijn werk anderen aan tot nadenken over hoe zij zelf in de maatschappij staan. Het doel van zijn werk is dan ook het voorhouden van een 'spiegel' en men hiermee uitnodigen tot een bepaalde vorm van zelfreflectie. Naast het schilderen, ontwikkelt Rein zich ook graag op andere gebieden. Zo maakt hij maskers van verschillende materialen en ontwerpt hij kunst met bijvoorbeeld (draad)staal en aluminium.
U kunt de expositie bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis; maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant