Nieuwenhoorn heeft weer een nieuwe achtervolger

Actueel 139 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn is met een klinkende 4-1 (1-1) overwinning tegen Rhoon met een uitstekend gevoel uit de winterstop gekomen. De equipe van Steef Buijs ziet met de week een nieuwe achtervolger in de derde klasse D. De naaste achtervolger SC Botlek kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Rockanje. Na Rozenburg is nu Leonidas op 12 punten de naaste belager van Nieuwenhoorn.

'Als we zaterdag bij Zestienhoven winnen en we krijgen weer een andere achtervolger, dan wordt het met nog elf wedstrijden te gaan aftellen en rest alleen de vraag wanneer we kampioen worden', ziet trainer Steef Buijs het gat tussen de nummer twee ook steeds groter worden. 'We hadden in de eerste helft nog moeite met de speelwijze van Rhoon, maar in de tweede helft liepen we over hen heen.' Sevket Kasaroglu opende na een weergaloze actie op het kwartier de score voor de zwart witten: 1-0. Nadat de bezoekers nog voor rust op gelijke hoogte waren gekomen, trok de thuisclub in het tweede deel alle registers open. Corly Bazoer, Wouter Besters en Jan Tuitel bepaalden de eindstand op 4-1. Nieuwenhoorn speelt aanstaande zaterdag uit tegen Zestienhoven.

Nieuwenhoorn: Sander van Eck; Tommie van Schaijk, Jeffrey de Koning (85. Roel Stouten), Danny Kraijema, Thomas Melching; Jan Tuitel, Jordy Braber, Regilio van Buuren (75. Ailton Lima Silva); Sevket Kasaroglu, Wouter Besters (75. Ferani van Vugt), Steven Pieternella.