[ONDERNEMER VAN DE WEEK] De Wudang School | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: Leo Blok
Foto: Leo Blok
ONDERNEMER VAN DE WEEK

De Wudang School

  •   235 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Met als basiskamp Hellevoetsluis. Het echtpaar Simone en Lo Tor geven stressreductie oefeningen uit het oude China en Japan die ook nu goed toepasbaar zijn in het moderne westen. Dat doen zij al sinds 1993 in de vertrouwde Wudang School in Hellevoetsluis.

Na veel over de wereld gereisd te hebben, Simone met een zeilschip rond Australië en Lo te voet door de Himalaya, kozen zij Hellevoetsluis als thuisbasis om zijn waterrijke natuur.

Een begrip
De Wudang School is een begrip geworden. Het stel gaf trainingen in taiji (tai chi), qigong, kungfu en voor de kids de weerbaarheidscursussen, ook op scholen. En gaven zij bedrijfstrainingen gericht op ontspanning en teamwork.

Avontuurlijke kriebels
Toch bleef het avontuur kriebelen en al snel ontstond het idee om een centrum te realiseren in een prachtige rustige omgeving waar iedereen een hele week kon verblijven om de dagelijkse stress te leren loslaten. Die plek werd gevonden en het idee daadwerkelijk gerealiseerd in Frankrijk in het beschermde natuurpark midden in de Auvergne. Na 6 jaar verbouwen, was Parc du Silence geboren. Compleet met thema-kamers en boomhutten. Een paradijs, waar ze vele gasten mochten ontvangen. Het waren intensieve jaren met geweldige ervaringen, ontmoetingen en goede recensies van de gasten. Ze haalden zelfs de Franse TV met een reportage hoe een Nederlands echtpaar managers tot rust bracht.

Flow Training
Lo ontwikkelde voor deze retraiteweken de inmiddels bekende Flowtraining, een mix van oefeningen om betere beheersing te hebben over lichaam en geest (emoties en gedachtes). Want, zegt Lo "wij hebben niets tegen deze snelle wereld, maar om te versnellen moet je af en toe vertragen. Even uit de drukte stappen om vervolgens weer met een heldere geest te kunnen versnellen." Zo verbleven zij de helft van het jaar in Frankrijk en de andere helft in Hellevoetsluis waar de wekelijkse lessen gewoon doorgingen.

Naar Frankrijk
Toen kwam de keuze om helemaal over te stappen naar Frankrijk met als gevolg personeel aannemen, verder uitbouwen en pand en park onderhouden. Of was de cirkel rond? En wilden ze zich weer uitsluitend focussen op de trainingen zelf, zonder alle randzaken. En ja er werd gekozen voor de eenvoud en terug naar de basis. Het paradijs is met een traan verkocht, en nieuwe plannen werden gesmeden. Parc du Silence wordt Art du Silence. Van vier hectare naar een 4x4 bus ready voor Europa, op zoek naar mooie inspirerende plekken om aldaar weer in de zomermaanden trainingen te geven. Maar altijd met als basiscamp Hellevoetsluis.

Op stapel bij de Wudang school
Naast de wekelijkse lessen, organiseren zij twee nieuwe cursussen bij de Wudang School: 'Zen-zijn-met-je-kind' en 'meditatie&qigong'. In mei een Family-Flow-weekend in de Nederlands bossen. In de zomervakantie '9-daagse Flowtrainingen' in het hooggebergte van Italie gecombineerd met bergwandelen, en een 'retraiteweek' in De Vogezen.

Zij organiseren een open dag op woensdag 20 januari met o.a. als thema's de kennismakingscursus 'meditatie en Qi Gong' en 'Zen met je kinderen'.

Informatie
Gymzaal Ravense Hoek - Rode Kruislaan 3, 3223 MA Hellevoetsluis.
Telefonisch is de school te bereiken onder nr. 06 - 5586 1253


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>