HC Voorne klampt na zege op Warande aan bij middenmoot

Actueel 573 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeyers van HC Voorne zijn bezig aan een geweldige opmars om in veiliger oorden te geraken. Warande werd met 2-1 (1-0) geslachtofferd.

'We zijn dit jaar nog steeds ongeslagen. Na enkele gelijkspellen kunnen we ook weer winnen', sprak coach Jeroen Bijl zijn tevredenheid uit. 'Met het besef dat het moest winnen is de ploeg met een ongekende vechtlust tot het uiterste gegaan. Het was een belangrijke overwinning, want we staan nu op drie punten van de naaste concurrenten Noordwijk (2-2 bij koploper Etten-Leur, DR) en Rijswijk dat verloor. We blijven naar omhoog kijken, want iedereen wil ook volgend seizoen in de tweede klasse spelen.' De HC zette meteen druk op de ketel en dat leverde na tien minuten spelen een strafbal op, die onberispelijk werd benut door Jimmy Keemink: 1-0. Na de rust werd het baltempo vanuit een gesloten defensie opgevoerd, maar toch moest de thuisclub al na drie minuten spelen een tegentreffer incasseren: 1-1. De Hellevoeters bleven zich kansen scheppen. Vijf minuten voor tijd ontpopte Rick Kroes zich als matchwinnaar door een voorzet van links net voor de keeper binnen te tikken: 2-1. De ontlading was groot bij de blauwen, die een pintje na de puike overwinning dik verdiend hadden. HC Voorne gaat aanstaande zondag op bezoek bij Alecto.

HC Voorne (mannen): Arian Akbari; Ritchie Keemink, Pim Ravenschlag, Jeroen van Duijvenbode; Stijn Verburg; Maarten Troost, Robert Felling, Lucas van Waardenburg; Ian van den Dool, Jimmy Keemink, Rick Kroes. Jochem Uil, Dejan Willems en Coen Weeke kwamen ook in actie.