Nieuwenhoorn eindigt eindelijk aan de goede kant van de score

Actueel 489 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn had dit jaar nog niet gewonnen, maar afgelopen zaterdag werden de drie punten middels een 4-1 (2-0) overwinning tegen Duiveland dan toch aan de Rijksstraatweg gehouden.

'We hebben in een goede wedstrijd eindelijk de druk eens van de ketel gehaald', sprak trainer Ben Mierop opgelucht. 'Duiveland was met vijf overwinningen op rij een geduchte concurrent voor de derde plaats en ligt ook nog eens in de race voor de derde periode, dus mag je spreken dat we het heel goed hebben gedaan. Ondanks de slechte resultaten zijn we in onze eigen stijl blijven voetballen, met dit verschil dat het gros van de kansen nu wel werd benut.' Nieuwenhoorn speelde volle bak op de aanval. Damiano Vaudo opende na ruim tien minuten spelen de score: 0-1. Shi-Fa Steehouder bepaalde de ruststand op 2-0. Nadat Duiveland vlak na rust op 2-1 was gekomen en Wesley Abbo vlak daarop na een domme tweede gele kaart mocht inrukken, stelde het tien man koppige Nieuwenhoorn door een tactische ingreep de zaken bij. De na zijn blessure weer teruggekeerde Davy Mierop zette zijn rentree luister bij door een vrije trap op schitterende wijze in de kruising te jagen: 3-1. Sander van Pelt bepaalde na een dubbelpass met Mierop de eindstand op 4-1. 'Deze overwinning is super belangrijk voor de moraal, we doen nog mee.' Nieuwenhoorn speelt aanstaande zondag bij de koploper van de derde periode, Krabbendijke.

Nieuwenhoorn: Tim Verkeste; Dennis Nijkamp, Wesley Abbo, Sonny Booth, Timo Buijs; Marouane Aissati, Damiano Vaudo, Sander van Pelt; Michael Mathilda (82. Dwight Preijll), Shi-Fa Stehouder (50. Ken Luyendijk), Thomas Melching (46. Davy Mierop).