Afbeelding

Voedselbank Hellevoetsluis heeft voedselveiligheid en hygiëne op orde

Actueel 177 keer gelezen

De Voedselbank Hellevoetsluis heeft op 9 januari 2015 het HG-certificaat verkregen van Houwers Groep uit Geldermalsen. Dit betekent dat de voedselbank over een gedegen bewijs beschikt van zijn correcte manier van werken op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne.

Bij de Voedselbank Hellevoetsluis zijn ruim 40 vrijwilligers actief om de wekelijkse voedselpakketten te kunnen vullen. Dit zijn er momenteel zo'n 200 stuks en dat iedere week het hele jaar door. Daarvoor worden levensmiddelen ingezameld, getransporteerd, opgeslagen en uitgedeeld. De voedselbank beschikt over 2 bestelbussen, een koelcel, een diepvriescel en een magazijn. Daarmee is het door de jaren heen het uitgegroeid tot een compleet bedrijf wat volledig door onbetaalde vrijwilligers wordt gerund. Om ook verse en gekoelde producten te kunnen verwerken, moeten ook voedselbanken aan de hygiëne en veiligheidseisen voldoen. Deze eisen worden nog steeds strenger en het is daarom een geweldig resultaat dat het benodigde certificaat met alleen vrijwilligers is bereikt!

Inspectielijst

"Aan de hand van een inspectielijst zijn de basisvoorwaarden en de procesbeschrijvingen op basis van het infoblad 76 en het handboek Voedselveiligheid Vereniging van Nederlandse Voedselbanken goed bevonden", zegt Jaap Piena met zichtbare trots. "De inspectie heeft uitgewezen dat wij voldoen aan de groene kleur. En dat moet ook zo. Wij willen onze cliënten uitsluitend het beste van het beste bieden, dan is een optimale hygiëne en zijn goede producten uiteraard een van de belangrijkste vereisten. Daar werken we dagelijks hard aan met het hele team vrijwilligers. Voor ons is het verkrijgen van het HG-certificaat niet alleen een beloning voor onze inspanningen, maar ook een aanmoediging om onze visie en werkwijze voort te zetten en waar mogelijk nog te verbeteren." De groene kleur wordt bereikt met een score vanaf 80 punten en het oplossen van verbeterpunten. De beoordelingsmethodiek van Houwers Groep is erkend door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Binnenkort zal tijdens een feestelijke bijeenkomst de uitreiking van het certificaat plaatsvinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant