Margaret Lampers en Jan Maasdam
Margaret Lampers en Jan Maasdam

Bewoners protesteren tegen sluiting HAP

Actueel 115 keer gelezen

Woensdagmiddag liepen bewoners van Hellevoetsluis en Westvoorne in een protestmars vanaf de Fazantenlaan naar de Huisartsenpost aan het Evertsenplein. De actie is gericht tegen de sluiting van deze huisartsenpost per 1 januari 2015. Dit besluit werd onlangs door de directie van Huisartsenposten Rijnmond definitief verklaard. Met de sluiting wordt een besparing van 400,000 euro gerealiseerd.

Aan de demonstratie namen volgens de organisatie ongeveer 80 mensen deel, waaronder een groot aantal lokale en regionale politici. Er ontstaat steeds meer twijfel aan de noodzaak van de sluiting en bovendien lijkt de conclusie dat het ten goede komt aan de patientveiligheid zwak onderbouwd en is volgende verschillende deskundigen  het tegendeel het geval. 

Niet welkom

Toen de groep demonstranten bij de huisartsenpost aangekomen was, bleek men daar niet welkom. Er was een bewakingsdienst ingehuur om iedereen buiten te houden. Ook het verzoek om even een symbolische sleutel te mogen overhandigen werd afgewezen. Een laatste verzoek of er dan even iemand naar buiten wilde komen, werd van de hand gewezen.  Namens de gemeenteraad en betogers hielden Leen van Prooijen ( voorzitter ANBO en raadslid) en Margaret Lampers ( schrijfster en coach) hun speeches buiten, waar ze met veel bijval werden ontvangen. Het einde van de acties tegen de sluiting lijkt overigens nog niet in zicht te zijn...

Leo Blok

Fotografie: John Biert

Uit de krant