Helius herpakt zich tegen HVV ‘70

Actueel 144 keer gelezen

De handballers van Helius hebben zichzelf een goede dienst bewezen en een brok zelfvertrouwen ingezogen door de wedstrijd tegen HVV ’70 met een 27-28 (13-16) overwinning af te sluiten. Op verplaatsing in Voorschoten nog wel. De Hellevoeters hebben daarmee de zevende plaats in de landelijke hoofdklasse D overgenomen van HVV ’70. Het leek een verrijzenis uit het graf, want de mannenequipe van Helius leek, gelet op de voorbije resultaten, meer dood dan levend.

‘We hebben een geweldige pot handbal gespeeld en met een kleine selectie een grote prestatie geleverd,’ complimenteerde Bouke Troost zijn manschappen. De grote afwezige in het belangrijke duel was topscorer en steunpilaar Bas van den Heuvel, die met een knieblessure voorlopig buitenspel staat. Nog meer tegenslag in de gelederen bracht Jeffrey Prins met zijn telefoontje dat hij ziek op bed lag. De afgeroomde selectie luisterde in de kleedkamer aandachtig naar de tactische uiteenzettingen van de Hellevoetse coach. ‘Ik hou normaal van tempo spelen, maar dat hou je zonder wissels geen hele wedstrijd vol, dus heb ik gezegd wat rust in te bouwen door op de juiste momenten te temporiseren, niet te gretig van kiet gaan met vooruit verdedigen. De opdrachten werden uitstekend uitgevoerd.’ De Helianen hadden in de Vliethorst na tien minuten spelen een 3-7 voorsprong genomen en leidden bij rust nog altijd met 13-16. De bezoekers waren voornemens dezelfde lijn ook in het tweede deel van de wedstrijd door te trekken, maar na vijf minuten spelen kwam er een kink in de kabel toen Erik Haak tegen zijn derde tijdstraf opliep en het strijdperk moest verlaten. Bouke Troost paste met doelman Rijnoud Bestebreurtje als speler een noodgreep toe. ‘Rijnoud heeft het als cirkelspeler naar behoren gedaan, vocht zich helemaal leeg, versierde een strafworp en scoorde nog een keer ook.’ De spanning werd er niet minder om, want na tien minuten spelen wees het scorebord 20-20 aan, maar de Hellevoeters kraakten niet, liepen gelijk mee op naar 25-25. Vijf minuten voor tijd profiteerde Helius van een tijdstraf bij HVV en scoorde twee keer en uiteindelijk naar 27-28. ‘We hebben in deze wedstrijd niet één keer achter gestaan, hebben met veel passie goed handbal laten zien en deze met een positief resultaat af kunnen sluiten. Als we één van de eerstvolgende wedstrijden tegen Hercules (aanstaande zondag om 13.20 uur in De Fazant, DR), Gemini of DWS winnen, dan gaan we het redden,’ aldus Bouke Troost. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Helius (mannen): Rijnoud Bestebreurtje (31. Laurens Luyendijk); Daan Struik (2 keer), Nick Hovenkamp (5 keer), Yannick Zwaan (2 keer), Pascal Haak (9 keer), Erik Haak (2 keer), Rijnoud Bestebreurtje (1 keer), Tijmen Bestebreurtje (7 keer).