Afbeelding

Nieuwe bestelbus voor Voedselbank Hellevoetsluis

Actueel 257 keer gelezen

Door de groei van het aantal cliënten in de afgelopen jaren en doordat de lokale voedselbank ook meer zelfvoorzienend is geworden, betekent dat ook meer transport kilometers. En de afhankelijkheid van de bestaande bestelbus, die al weer wat jaren oud is, maakt je als voedselbank ook kwetsbaar. Eén bestelbus is al te weinig en als de huidige bestelbus uitvalt, staat bijna alles gelijk stil.

En dat heeft ook weer direct gevolgen op het uitleveren van de wekelijkse voedselpakketten. Om het anders te stellen: ‘geen bus, geen eten’. Met de bekostiging van een “nieuwe” tweede bestelbus draagt de diaconie van de protestantse kerk Hellevoetsluis daarom belangrijk bij aan de continuering van het werk van Voedselbank Hellevoetsluis. Deze tweede bestelbus is geen overbodige luxe en een zeer welkome aanvulling!
Met meer laadvermogen en een laadklep is het mogelijk om in allerlei situaties gemakkelijker en sneller goederen in- en uit te laden en het is ook minder belastend voor de vrijwilligers.
De sleutels van deze bus werden onlangs door Cor van Twillert van de PKN overhandigd aan Jaap Piena en Theo Mertens van de voedselbank.

PKN helpt Voedselbank
De Protestantse Kerk Nederland (PKN) in Hellevoetsluis is al jarenlang een van de belangrijkste sponsors van de lokale voedselbank. Voedselbank Hellevoetsluis is blij met de bekendheid in de regio en de ondersteuning door allerlei organisaties, bedrijven en kerken waaronder ook de PKN. Het aantal huishoudens dat in Hellevoetsluis bij de voedselbank is ingeschreven, is door de jaren heen toegenomen naar ongeveer 160 per week en de verwachting is dat dit eerder nog verder zal toenemen. In Nederland zijn ongeveer 146 voedselbanken actief die wekelijks 30.000 pakketten uitleveren. Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau leven 1,2 miljoen mensen in armoede in Nederland. En 6% daarvan ontvangt via de voedselbanken ter ondersteuning wekelijks een voedselpakket. De voedselbanken zouden de regels daarom graag willen verruimen en meer mensen willen ondersteunen, maar het voedselaanbod en de beperkte middelen laten dat helaas niet toe. Het is dus een kwestie van een zo’n eerlijk mogelijke verdeling van de beschikbare levensmiddelen. Alle hulp en sponsoring is daarom welkom! Meer informatie kunt u krijgen via www.voedselbankhellevoetsluis.nl en tel. 06-24214319.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant