Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Veiligheidsregio versoepelt maatregelen verhuur recreatieverblijf

Actueel 480 keer gelezen

Hellevoetsluis - Omdat de dalende lijn in de druk op de zorg nog altijd doorzet, tijdelijke zorglocaties in de regio worden gesloten of afgebouwd,  is het mogelijk de verhuur van verblijven met eigen sanitaire voorzieningen te verruimen dat heeft Veiligheidsregio Rijnmond bekend gemaakt. Dat geldt dus ook voor campings en recreatieparken in Hellevoetsluis.

Dit besluit is genomen in overleg met de burgemeesters van de gemeenten op Voorne-Putten, de gemeente Goeree Overflakkee en de voorzitter van de veiligheidsregio.  De verruiming de recreatieve verhuur wordt stapsgewijs doorgevoerd. Zo was het vanaf afgelopen zaterdag al mogelijk voor mensen met vaste plekken om weer dag en nacht te verblijven op campings, recreatieparken, jachthavens en stranden tenminste als hun accommodatie beschikt over eigen sanitair. Vanaf vrijdag 15 mei  mag een kwart van alle recreatieverblijven met eigen douche en toilet worden verhuurd. Een week later mag de helft  van de verblijven met eigen sanitair verhuurd worden. Weer een week later is 75% bezetting van de accommodaties met eigen sanitair toegestaan.  

Burgemeester Milène Junius: "Ik ben blij dat er stapje voor stapje versoepelingen komen op het gebied van recreatie en dat we op een verantwoorde manier weer toeristen kunnen ontvangen. Laten we er nu ook met elkaar voor zorgen dat we ons aan de richtlijnen van het RIVM blijven houden, ook als we genieten van een toeristisch verblijf in onze omgeving. We moeten samen voorkomen dat het aantal besmettingen weer toeneemt."

Op woensdag 1 juli mag 100 procent verhuurd worden dan worden in heel Nederland alle voorzieningen op campings en vakantieparken weer geopend dat houdt in dat ook de sanitaire gebouwen weer in gebruik genomen zullen worden. 

Uit de krant