Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Karate, dansen en kickboksen op het voetbalveld

Actueel 674 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vanaf deze week mogen er weer sportlessen in de buitenlucht gegeven worden voor kinderen. Woensdag startten de voetbaltrainingen bij FC Vlotbrug volgens een strak uitgewerkt protocol.

Kinderen mogen dus weer buiten trainen, maar het clubgebouw blijft gesloten, de ouders mogen niet langs de zijlijn staan en de kinderen moeten thuis douchen. Alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden. "Uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM. We zorgen ervoor dat er steeds 15 minuten verschil zit tussen de begintijd en eindtijd van een training. De kinderen gaan onder begeleiding het terrein op en af. Ouders komen niet op het terrein en de kinderen mogen door één ouder gebracht worden. De uitvoering liep eigenlijk op rolletjes dus we zetten dit zo voort" vertelt Maarten Fonkert voorzitter FC Vlotbrug.

Naast de eigen voetbaltrainingen heeft  de voetbalclub sportcentrum De Kooistee de mogelijkheid gegeven hun lessen voor kinderen op het voetbalveld van FC Vlotbrug te gaan geven. Karate, kickboksen, fitness en dansen op het voetbalveld, dat is nog eens een ander gezicht dan rennende voetballertjes.  "Er is een sterke behoefte bij kinderen om weer te gaan sporten en aan leuke activiteiten mee te kunnen gaan doen. We zijn dus met ons eigen trainingsprogramma gestart en daarnaast de  samenwerking met het sportcentrum aangegaan. We zullen het verloop volgende week evalueren met de gemeente en stichting PUSH en kijken waar er eventueel verbeterpunten nodig zijn. Daarnaast gaan we ook kijken hoe we hier mogelijk invulling aan kunnen gaan geven voor niet-leden.  We zouden dan bijvoorbeeld met elkaar een Dance for Kids kunnen organiseren. We moeten dit natuurlijk goed stroomlijnen zodat we ons wel aan de richtlijnen van het RIVM kunnen houden."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant