Afbeelding
Foto: stock

Bezoek aan verpleeghuizen niet meer mogelijk

Actueel 454 keer gelezen

Bewoners van verpleeghuizen zoals de Grootenhoek mogen vanaf vandaag geen bezoek  van familie, vrienden en kennissen meer ontvangen. Het kabinet heeft de maatregel genomen om de kwetsbare bewoners en ook het personeel beter te beschermen tegen het coronavirus. Ook kleinschalige woonvormen moeten hun deuren sluiten voor bezoekers.

Organisaties en hun medewerkers wordt gevraagd om er alles aan te doen om bewoners en naasten op andere manieren in contact te laten blijven dat kan onder meer door (video)bellen mogelijk te maken.

Incidenteel kan een instelling afwijken van deze maatregel, in het bijzonder in de stervensfase.

Kwetsbare ouderen lopen de grootste risico's om erg ziek te worden van COVID-19. Door verpleeghuizen nu te sluiten voor bezoekers, wil het kabinet samen met de zorgsector de kwetsbare bewoners beter beschermen. Verenso (Vereniging van specialisten ouderengeneeskunde) is tot het advies gekomen dat dit landelijk nodig is. Het besluit is in lijn met het advies van het Outbreak Management Team (OMT) - RIVM over het beperken van contacten en in het bijzonder het beperken van bezoek aan kwetsbare personen.

Uit de krant