Afbeelding

IBH wil verbod op messen

Actueel 702 keer gelezen

Hellevoetsluis – Inwonersbelang Hellevoetsluis grijpt de actualisatie van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan om te pleiten voor een messenverbod.

Recente steekincidenten in de regio hebben geleid tot een oproep van de burgemeesters van Nissewaard en Ridderkerk om het dragen van messen door minderjarigen te verbieden. Voor het IBH is dit een reden om een verbod op te nemen in de APV, die tijdens de raadsvergadering van 5 maart in gewijzigde vorm zal worden vastgesteld. "Maar dan zonder sanctiebeleid van € 1.000 of meer zoals de burgemeester van Rotterdam wil", zegt Henk Westbroek, "want dat levert incasseringsproblemen op".

Fractievoorzitter Dick Bosgieter VVD gaat minder ver: "Belangrijk is dat de burgemeester goede bestuurlijke instrumenten heeft om op te kunnen treden tegen dergelijke incidenten". Oppositiepartijen GL en PvdA vinden opname in de APV symboolpolitiek omdat bepaalde messen al bij wet zijn verboden. Burgemeester Milène Junius, verantwoordelijk voor Openbare Veiligheid, zegt: "Vlindermessen zijn al verboden, maar een fruitmesje niet. Handhaving moet wel mogelijk blijven. Volgende week wordt er in het districtsveiligheidsoverleg met Openbaar Ministerie en Politie gesproken over bestuurlijke instrumenten. Dan zal ook blijken wat hierover in de APV kan worden opgenomen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant