Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Start bouw Kindcentrum naar verwachting begin 2020

Actueel 1.946 keer gelezen

Hellevoetsluis - "De periode van voorbereiding is afgesloten. Nu staat het realiseren van het project voor de deur", aldus wethouder Van der Velde tijdens zijn speech afgelopen woensdag. Gemeente Hellevoetsluis en aannemer Cordeel tekenden namelijk woensdag 16 oktober voor de bouw van het Kindcentrum (KC) tijdens een officieel tekenmoment op de bouwlocatie 'Sportlaan en omgeving'.

Het is de bedoeling dat de bouwwerkzaamheden voor het Kindcentrum begin 2020 aanvangen. De Nederlandse tak van het 85-jarig familiebedrijf Cordeel, kreeg naast de opdracht om het nieuwe sportcentrum voor het plangebied Stadsdorp 3223 te bouwen, ook de opdracht om het Kindcentrum in dit plangebied te gaan bouwen. Algemeen directeur Erik de Bruyn: "Wat is er mooier dan het bouwen van een school, dan bouw je voor de mensen van de toekomst. Wij hebben met grote belangstelling uitgekeken naar de ondertekening. Zeker in de huidige tijd waar er onzekerheid heerst in de bouwwereld. De stikstofproblematiek houdt ons allemaal bezig. We hopen op een spoedig vergunningenproces zodat we binnenkort aan de slag kunnen gaan. Verschillende scholen komen onder één dak en dat kan het milieu en duurzaamheid alleen maar ten goede komen. "

Met het verwezenlijken van het Kindcentrum zet gemeente Hellevoetsluis samen met het onderwijs in op een unieke vorm van inclusief onderwijs. CBS De Bron (locatie Christinaplaats), RKBS de Hendrik Boogaard (locatie Sportlaan), OBS de Montessorischool, peuterspeelzalen en de kinderopvang van de Kinderkoepel gaan samenwerken in het Kindcentrum. En dat inclusief onderwijs belangrijk is dat benadrukten de aanwezige schooldirecteuren nogmaals. "We boffen dat we zo'n mooi complex vlakbij het nieuwe zwembad kunnen bouwen voor kinderen in Hellevoetsluis", geeft Freek Kloeg directeur Hendrik Boogaardschool (Sportlaan) aan. "We willen ieder kind een plek kunnen geven in dit nieuwe gebouw waar opvang, onderwijs en zorg samen gaan met een gemeenschappelijke visie op onderwijs en ontwikkeling."

Voorheen werd het nieuwe plan nog IKC genoemd, Integraal Kind Centrum. "Een kindcentrum is per definitie integraal omdat het om optimale samenwerking in opvang, onderwijs en zorg tussen verschillende partijen gaat", aldus Sylvain Bogerd (directeur fusieschool Wateringe/Montessori)."Hooguit zouden we er weer IKC van kunnen maken als het staat voor Inclusief Kind Centrum." Hier blijkt het laatste woord nog niet over gesproken te zijn.

Wat is inclusief onderwijs?
Inclusief onderwijs brengt onderwijs, opvang en zorg bij elkaar. Zo ontstaat er ruimte voor behandeling binnen het KC door bijvoorbeeld de fysio, logopedist, coaches en andere specialisten. Door verschillende disciplines met deze aanpak binnen het KC intensief gaan samenwerken kunnen we kinderen met specifieke hulpvragen beter ondersteunen. Zo maak je het voor alle kinderen mogelijk om ze in hun eigen vertrouwde omgeving, dichtbij huis, te houden en naar school te laten gaan. Wethouder Hans van der Velde: "Het wordt voor iedereen natuurlijk wennen aan het nieuwe gebouw en de aanpak. Desondanks geloof  ik er in dat kinderen en leerkrachten hier echt van gaan profiteren''.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant