Afbeelding

Strafzaak Leon van M. rond moord op Caroline opnieuw vertraagd

Actueel 588 keer gelezen

Vandaag zou het Openbaar Ministerie haar strafeis bekend maken rond de gruwelijke moord op Caroline van Toledo in 2005. Maar eerst moest er vanochtend in de Rotterdamse rechtbank nog gesproken worden met dr. de Knijff, een gerenommeerd dna-deskundige.

Hierop vroeg de verdediging nog aan nader dna-onderzoek. De rechtbank heeft dat onderzoek toegewezen. Hierdoor kon het geplande requisitoir door het O.M. geen doorgang vinden. Hiermee wordt de familie van de gruwelijk om het leven gebrachte Caroline van Toledo voor de zoveelste keer op de proef gesteld.

Dr. de Knijff is gevraagd uiterlijk a.s. vrijdag zijn rapport aan te leveren. Ook op vrijdag wordt dat rapport toegevoegd aan het strafdossier. Als dat allemaal op tijd gebeurt, zal volgende week maandag 30 september het requisitoir van het O.M. plaatsvinden. De maandagmiddag wordt volledig vrijgehouden voor de verdediging.

Als er geen kink in de kabel komt, zal daarmee de strafzaak volgende week worden afgesloten. Binnen twee tot vier weken daarna wordt de uitspraak verwacht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant