Afbeelding
Foto: Theo van Kralingen

Hellevoetsluis maakt valse competitiestart

Actueel 362 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis is de competitie met een 1-4 (1-2) nederlaag tegen Yerseke in mineur begonnen. Edwin de Koning gaf na de laatste bekerwedstrijd tegen CWO al aan dat er nog veel werk is te verrichten voordat de ploeg in staat is om zich bij de eerste vijf in de tweede klasse Zuid I te mengen.

Welnu, de trainer van Hellevoetsluis kan vol aan de slag om zijn team na de opdoffer tegen de club uit het Zeeuwse oesterdorp weer op de rails te zetten. ''Yerseke is één van de titelkandidaten, wij zeker niet'', stelde de teleurgestelde Edwin de Koning. ''Van de vier doelpunten kwamen er drie voort uit persoonlijke fouten. Juist de ervaren spelers lieten zich tegen de counterende tegenstander de kaas van het brood eten.'' De Zeeuwen kwamen door een counter al na zeven minuten spelen op voorsprong. ''Wij verspeelden een vrije trap en in de tegenaanval scoorden zij.'' Hellevoetsluis ging op jacht naar de gelijkmaker en had halverwege succes door Gaulthier Obiango, die een hoekschop van Serkan Yavuziygitoglu binnen schoot: 1-1. ''We waren daarna de baas over de wedstrijd zonder dat wij uitgespeelde kansen creëerden, maar een communicatiefout leidde tot de 1-2.'' Hellevoetsluis probeerde met Frenk van Gelderen voor Benito de bakens te verzetten, maar een foute inspeelbal leidde tot een slagvaardige Zeeuwse counter: 1-3. ''We zijn daarna alles of niets blijven spelen, maar een onnodig weg gegeven strafschop wierp de wedstrijd in het slot. Yerseke gunde Hellevoetsluis de bal om zelf via de counter toe te slaan. Dat hebben zij slim uitgespeeld.'' Hellevoetsluis zal zaterdag tegen Serooskerkle op Walcheren uit een ander vaatje dienen te tappen.


Hellevoetsluis: Thijs Oostrijck; Rucentney Benito (46. Frenk van Gelderen), Vincent Mast, Jeffrey de Koning (80. Patrick Haze), Stefan Tuns; Armin de Rooij, Öner Sang-A-Jong (57. Quincy de Lobel), Brian Poelman; Frank de Regt, Gaulthier Obiango, Serkan Yavuziygitoglu.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant