Afbeelding

Muziekonderwijs voor ieder kind in Hellevoetsluis

Actueel 746 keer gelezen

Op 16 oktober tekent Hellevoetsluis als eerste gemeente in Zuid Holland het convenant Meer Muziek in de Klas Lokaal. Hiermee geven de ondertekenaars uitdrukking aan hun bereidheid zich in te zetten voor structureel muziekonderwijs voor de ruim 3000 leerlingen op alle basisscholen van Hellevoetsluis.

Het convenant wordt ondertekend in het Cultuurhuis in Hellevoetsluis. Stichting Muziek met Klasse(n) zal samen met de schoolbesturen Primo, Floreo en de Kring, de gemeente Hellevoetsluis, het Muzieknetwerk Hellevoetsluis en maatschappelijke partners het convenant ondertekenen. Deze ondertekening vormt het startpunt voor de gezamenlijke invulling en uitvoering van het project Muziek met Klasse(n).

De convenantsondertekening vindt plaats tijdens feestelijk muzikaal programma, dat voor een deel geïnspireerd is op het thema van de Kinderboekenweek "Reis Mee". Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaalis gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Eerder werden er convenanten getekend in Zeeland, Limburg, Friesland, De Liemers en de stad Groningen. Het programma is opgezet door de stichting Méér Muziek in de Klas die ervoor wil zorgen dat alle 1,6 miljoen kinderen op de basisschool structureel muziekonderwijs krijgen.

Meer info: http://www.meermuziekindeklas.nl

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant