Collecteweek voor Nierstichting | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren.
Alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. (Foto: PR)

Collecteweek voor Nierstichting

  •   46 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Ruim 60.000 vrijwilligers collecteren van 15 tot en met 21 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. Ook in de Bonsenhoek en Ravensehoek gaan veel enthousiaste collectanten op pad.

Alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt je enorm. Daarom gaat de Nierstichting door totdat elke nierpatiënt de vrijheid heeft om gewoon te kunnen leven.

Volhouden
Patrick (38), vader van twee zoontjes, is sinds zijn zestiende nierpatiënt. Hij dialyseert nu drie keer per week vier uur per dag in het ziekenhuis. Maar Patrick geeft niet op. Hij houdt vol. Voor zijn vrouw en zijn twee jongens, waarmee hij zo graag oud wil worden. "Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit", zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting.

Dialyseren is loodzwaar
"Dialyseren houdt nierpatiënten in leven, maar is loodzwaar. Nierpatiënten zoals Patrick zijn echte volhouders, ze moeten wel. Aan de dialyse, urenlang per week vastzitten aan een groot apparaat in het ziekenhuis. Totdat er een donornier is. En altijd leven met de angst dat het mis kan gaan. Maar zij geven niet op en ook wij strijden door."

Collectanten essentieel
"De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg essentieel voor het werk van de Nierstichting", benadrukt Anny Degens, Collectecoördinator in Hellevoetsluis voor de regio Bonsenhoek en Ravensehoek. "Iedere bijdrage aan de collecte helpt om nierpatiënten hun leven terug te geven. Wij zijn ieder jaar ontzettend blij met de inzet van onze collectanten en de steun van donateurs."

In cijfers
· 6.500 mensen moeten dialyseren om in leven te blijven. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6.

· 50.000 mensen hebben momenteel ernstige nierschade en krijgen mogelijk te maken met dialyse of transplantatie. Zij hebben een hoog risico op hart- en vaatziekten.

· 16.000 mensen hebben nierfalen, waarvoor ze een nierfunctievervangende behandeling (hebben) ontvangen: dialyse of transplantatie.

· In 2018 besteedde de Nierstichting 15,4 miljoen aan een beter leven van nierpatiënten en de preventie van nierziekten.

Geef aan de collectant of doneer direct gemakkelijk via www.nierstichting.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>