Afbeelding

Brielle winnaar Gouden Eeuw Toernooi Hellevoetsluis

Actueel 629 keer gelezen

Hellevoetsluis- Brielle is afgelopen zaterdag winnaar geworden van de eerste editie van het Gouden Eeuw Toernooi Hellevoetsluis. De eersteklasser versloeg Hellevoetsluis op het eigen sportpark aan de Brielsestraatweg met 0-2. FC Vlotbrug won de strijd om het brons door OHVV met 1-0 te kloppen.

Dan Rolandus

Het toernooi riep herinneringen op aan het toernooi om de Jan de Bakker Bokaal. Twintig jaar later was de jaarlijkse reünie op het zeer zonnige sportpark eindelijk weer een feit. Het was één groot feest van herkenning, weliswaar 20 jaar later, maar het weerzien was er niet minder om.

Hellevoetsluis
Hellevoetsluis opende het toernooi met een 2-0 overwinning tegen Vierpolders. Gaultier Obiango scoorde beide treffers. De Hellevoeters zegevierden door treffers van Gaultier Obiango, A-junior Marley Dors, Franky de Regt en Brian Poelman vervolgens met 4-1 over Rockanje. Hellevoetsluis dat aan één punt voldoende had om de finale te bereiken ondervonden tegen FC Vlotbrug met een 0-0 score veel tegenstand. ''FC Vlotbrug had zelfs kansen om te winnen'', erkende trainer Edwin de Koning. Hellevoetsluis moest in de finale met een 0-2 (treffers van Alex van Dommelen, DR) nederlaag zijn meerdere erkennen in Brielle. ''We zijn met een jonge groep het toernooi in gegaan. We waren in de omschakeling nog iets te kwetsbaar, maar over het geheel ben ik tevreden met de groep die er stond'', aldus Edwin de Koning.

Nieuwenhoorn
Nieuwenhoorn begon door doelpunten van Tim van der Lijn, Tom Sleeuwenhoek en Marijn Wolters met een 3-0 overwinning tegen Zwartewaal hoopvol aan het toernooi. De zwart witten lieten het met een 0-1 nederlaag tegen OHVV afweten. De wedstrijd tegen Brielle werd eveneens verloren en wel met 1-0. In de strijd om de vijfde plaats won Nieuwenhoorn in de strafschoppenserie van Vierpolders. ''Het was niet zo best. Na de wedstrijd tegen OHVV begonnen de pijntjes op te spelen'', doelde Ron van den Berg op de blessures van de gebroeders Merijn en Danique Wolters (liesblessures), Melvin Winterberg (enkel), Brandon Nooitmeer (bovenbeen) en Daniel Dijksman (wreef). ''Ik heb in de laatste wedstrijd mijn doelman (Christian van Wijngen, DR) laten spelen. We hebben gelukkig nog een paar weken om fit te worden'', sprak trainer Ron van den Berg zijn bezorgdheid uit.

FC Vlotbrug
FC Vlotbrug beëindigde een goed toernooi met een derde plaats. De FC verloor met 2-0 van Rockanje, maar herstelde zich tegen Vierpolders. Mitchell de Zeeuw en Danny Browne tekenden voor de treffers: 2-0. De equipe van de nieuwe trainer Richard Koutstaal hield, overigens met winstkansen, Hellevoetsluis op 0-0. De kersverse derdeklasser versloeg in een aantrekkelijke wedstrijd om de derde plaats door een treffer van Danny Browne opponent OHVV met 1-0. ''Het doelpunt van Danny was na een slalom langs vijf spelers en een puntertje van grote klasse. Het was al met al een nuttig toernooi, een leuke dag met oude bekenden'', sprak Richard Koutstaal lovend over het in ere herstelde toernooi.''

OHVV
De kersverse zaterdagvereniging OHVV verloor de eerste wedstrijd met 0-1 van de latere eindwinnaar Brielle. David Keijzerwaard ontpopte zich tegen tweedeklasser Nieuwenhoorn met een 1-0 score als matchwinnaar. Zwartewaal werd in de laatste groepswedstrijd door doelpunten van Ramon de la Haye en David Keijzerwaard met 2-0 verslagen. In de strijd om de derde plaats delfden de Oudenhoornaars met 1-0 het onderspit tegen FC Vlotbrug. ''We hebben een positieve groep die bereid is om keihard te werken. We zijn de oefencampagne met diverse overwinningen (onder meer de Zes Kernen Cup, DR) goed begonnen, hebben een prima trainingskamp op Papendal gehad'', aldus de nieuwe trainer Mark van Os. ''Gezien de positieve reacties op het Gouden Eeuw Toernooi is het wellicht een goed begin om deze traditie in de komende jaren voort te zetten'', besloot voorzitter Edwin Boogaard van Hellevoetsluis.

Fotografie: Theo van Kralingen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant