Hellevoetsluis ook niet langs DBGC

Sport 1.882 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft de Haringvliet-derby tegen DBGC uit Oude Tonge afgesloten met een 2-2 (0-1) gelijkspel. De Hellevoeters blijven daarmee op de derde plaats in de Tweede klasse G.

‘’Het blijft zich herhalen, als je de kansen niet benut, dan win je geen wedstrijden’’, stelde trainer Paul Bestebreur. Hellevoetsluis zag in een aantrekkelijke wedstrijd Glenn Stoffers en Bryan Poelman kansen missen. Op slag van rust belandde de bal in een duel met een DBGC-er binnen de zestien ongelukkig tegen de hand van Onur Furuncu waarop de strafschop langs de kansloze doelman Dyron Bijl werd geschoten: 0-1. De Hellevoeters kwamen goed uit de kleedkamer. Nadat Brendon Jansen in de eerste minuut een goede kans om zeep had geholpen, sloeg Bunyamin Karahan op aangeven van Glenn Stoffers enkele minuten later wel toe: 1-1. Micha van Kempen werd vervolgens binnen de zestien gevloerd, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in, waarna ook een doelpunt van Bryan Poelman nog eens werd afgekeurd. Tot overmaat van ramp counterde de club uit Oude Tonge naar een 1-2 voorsprong. ‘’We zijn toen gaan pompen en zeker nadat Bunyamin Karahan de 2-2 had gemaakt, hebben we er in de laatste tien minuten alles aan gedaan om de overwinning in huis te houden.’’ Jeffrey de Koning en Bo van Wingerden, die zijn inzet na een combinatie met Hamdi Akcay van de doellijn zag weggemaaid, hadden het geluk niet mee om de doelman van DBGC te verschalken. ‘’We staan nog steeds derde en die plaats willen we met hand en tand verdedigen’’, aldus Paul Bestebreur. Hellevoetsluis speelt zaterdag op het sportpark aan de Brielsestraatweg om 15.00 uur tegen het opgebloeide RCS.
Hellevoetsluis: Dyron Bijl; Timo Verheij, Anthony Bentem, Jeffrey de Koning, Onur Furuncu; Micha van Kempen (77. Bo van Wingerden), Richard Zebregs, Bryan Poelman; Glenn Stoffers (77. Hamdi Akcay), Bunyamin Karahan, Brendon Jansen (77. Luuk Engels).