Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Helius in tropische sporthal eervol ten onder tegen Quintus

Sport 692 keer gelezen

Hellevoetsluis- De handbalsters van Helius zijn met 24-29 (13-13) eervol ten onder gegaan tegen het talententeam van Quintus uit Kwintsheul. Beide teams hebben de wedstrijd in De Fazant afgewerkt onder een meer dan behaaglijke temperatuur van zo’n 24 graden.

’Best lekker voor de kijker, maar om te sporten een drama’’, gaf coach Frank van Leeuwen de te hoge temperatuur in de sporthal aan. ‘’We hebben diverse meldingen gedaan, maar er wordt geen gehoor aan gegeven. Bovendien is het in deze tijd zonde van de hoge stookkosten.’’ Frank van Leeuwen was ondanks de nederlaag goed te spreken over de verrichtingen van zijn ploeg. ‘’Quintus kwam met een jonge ploeg snel uit de startblokken, kwamen met 0-2 voor. Daarna hebben de meiden zich goed herpakt en ging het met leuk handbal gelijk op. We deden ook in de tweede helft goed mee, kwamen zelfs met 21-20 voor. Daarna liepen zij beetje voor beetje uit, vooral door de zeer goed spelende hoekspeelster waar wij niet goed op konden anticiperen. Wij bleven goed meescoren tot tien minuten voor tijd. Toen liep Quintus weg. Al met al ben ik dik tevreden over het spel, vooral aanvallend. Er was met veel publiek eindelijk ook weer sfeer in de hal.’’ Bij Helius lieten de B-juniores Nienke Koppelaar en Emma de Buck een goede indruk achter.
Helius: Eva van Leeuwen/Melissa Groeneveld; Demi de Boer (5 keer), Mila Went (4 keer), Quinty Roskam (3 keer), Julia van der Plas (2 keer), Lotte Nap (1 keer), Kimberly Tournier (2 keer), Finette Harinck (4 keer), Nienke Koppelaar (1 keer), Emma de Buck (2 keer).

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant