Afbeelding

Niki Terpstra en Michael Vingerling in Zesdaagse van Rotterdam

ma 1 dec 2014, 18:26 Sport 16 keer gelezen

Hellevoetsluis: Michael Vingerling zal vanaf vrijdag 2 januari tot en met woensdag 7 januari deelnemen aan de 33e editie van de Zesdaagse van Rotterdam. De 24-jarige Hellevoeter, die het komende jaar voor het derde seizoen zal uitkomen voor de continentale wielerformatie Team 3M uit België, zal een koppel vormen met Yondi Schmidt, de huidige kampioen van Nederland bij de elites zonder contract uit Hendrik Ido Ambacht. Michael Vingerling kwam vorige week samen met Yoeri Havik (Cyclingteam De Rijke) nog in actie in de Zesdaagse van Gent.

De wereldkampioen scratch bij de junioren in 2008 reed daar op de 166 meter lange baan onder meer zijn rondjes samen met de winnende koppels Jasper de Buyst/Kenny de Ketele (beiden Topsport Vlaanderen), Mark Cavendish/Iljo Keisse (Omega Pharma-Quickstep) en Leif Lampater/Silvan Dillier. Het duo Vingerling/Havik eindigde op de tiende plaats. De toppers De Buyst, De Ketele en Lampater zullen eveneens in Rotterdam te bewonderen zijn. Zo ook de tweevoudig winnaars van 2013 en 2014, het superkoppel Niki Terpstra, winnaar van onder andere Parijs-Bordeaux, en Iljo Keisse. ‘Met de kampioenen van 2013 en 2014 heb je natuurlijk twee enorme klasbakken op je affiche. Reken maar dat de andere coureurs er alles aan gelegen zal zijn om hen te onttronen. De Spanjaarden Mutaner en Torres moeten daartoe in staat worden geacht. We zijn blij met hun komst en verwachten vuurwerk op de baan,’ aldus wedstrijdleider Michael Zijlaard. Michael Vingerling heeft een succesvolle historie op de baan. Zo werd de geboren Rockanjenaar in 2009 nationaal kampioen bij de beloften op de onderdelen scratch en samen met Nick Stöpler, straks in Rotterdam één der topfavorieten, kampioen koppelkoers. In 2010 werd de veelvoudig winnaar van de Ronde van Abbenbroek (foto) als kampioen van Nederland gelauwerd in het omnium en won hij de Zesdaagse van Berlijn (UIV Cup). Maar ook de tweede plaats op het NK-koppelkoers in Apeldoorn 2012 samen met Dylan van Baarle achter de Kreders prijkt op zijn palmares. Michael Vingerling wil zich samen met Yondi Schmidt uit Hendrik Ido Ambacht achter de toppers in de kijker rijden.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor de 33e Zesdaagse van Rotterdam is inmiddels in volle gang. Alle informatie over het wielerevent is te vinden op www.zesdaagserotterdam.nl.
Dan Rolandus

 

Uit de krant