Afbeelding

Hellevoetsluis periodekampioen

di 28 okt 2014, 10:04 Sport

Hellevoetsluis heeft middels een 5-2 (2-0) overwinning tegen Krabbendijke met de eerste periodetitel zijn eerste prijs in de derde klasse BZ1 te pakken. ‘De periodetitel geeft rust, maar we hebben de euforie getemperd door deze niet te vieren, omdat we ons met het kampioenschap een ander doel hebben gesteld,’ gaf Edwin de Koning daarmee aan het volste vertrouwen in zijn groep te hebben het ultieme doel na te streven.

De nog ongeslagen koploper heeft met een doelsaldo van 30 voor en 5 treffers tegen bovendien een marge van vier punten op naaste concurrent DBGC, de tegenstander van aanstaande zaterdag, en vijf punten op Nieuwenhoorn. Hellevoetsluis was tegen het laag genoteerde Krabbendijke oppermachtig. Na zes minuten spelen stond Charlo Hassell in de baan van een uittrap van de Zeeuwse doelman waarop de aanvaller door kon lopen naar 1-0. De thuisclub liet vervolgens diverse kansen onbenut, maar tien minuten voor rust zette Charlo Hassell goed door en liet vervolgens de weer herstelde Wouter Besters met een teruglegger het karwei afmaken: 2-0. Vlak na de theeperiode ontspon Wouter Besters wederom zijn duivels door een aangever van Serkan Yavuzyigitoglu tegen het garen te knallen: 3-0. Even later deed Krabbendijke via Elco Jansen nog iets terug: 3-1. Na ruim een uur spelen deed uitblinker Charlo Hassell weer van zich spreken door alleen voor doelman Lorenzo Hoekman geen fout te maken: 4-1. De bezoekers deden hun best om met een dragelijke score van het veld te stappen en hadden vervolgens weer succes door wederom Elco Jansen: 4-2. Het laatste woord was toch weer aan Hellevoetsluis, toen Charlo Hassell nu weer als passer fungeerde voor afronder Serdan Yavuzyigitoglu: 5-2. ‘Als we echt scherp waren geweest, dan hadden we er nog wel een paar meer in kunnen prikken. De groep is op Robin de Ridder na weer helemaal fit, dus zijn we met Armin de Rooij, Bram van Aken en Joey Salij bij de groep klaar voor de kraker tegen DBGC.’ Het duel onderaan de Suisendijk begint om 14.30 uur. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, iwww.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.


Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Vincent Mast, Rémon Haze, Öner Sang-A-Jong, Huseyin Yavuzyigitoglu; Ferry van der Spuy (76. Andy Kruik), Frenk van Gelderen (62. Randy Schippers), Victor Hartog; Serkan Yavuzyigitoglu, Wouter Besters, Charlo Hassell.
Dan Rolandus
Fotografie: Theo van Kralingen

Uit de krant