Jump '80 ten onder in staartduel tegen Rebound

Sport 93 keer gelezen

Hellevoetsluis: De basketballers van Jump ’80 zijn er niet in geslaagd om de staartwedstrijd in de tweede klasse D tegen Rebound in winst om te zetten. De Hellevoeters verloren de spannende vierpuntenwedstrijd in De Morgenstont met 64-70 (16-14, 16-28 (32-42), 20-9, 12-19). De manschappen van Jan Winkels stonden bij rust na een zwak tweede kwart met 32-42 achter.

De veerkracht was echter groot, want in het derde deel werd de achterstand omgebogen in een nipte 52-51 voorsprong. ‘Het laatste kwart ging gelijk op, stonden we twee minuten voor tijd met 63-64 achter,’ liet de coach van Jump ’80 het licht nog eens schijnen over de zinderende slotfase. De grote aderlating in die fase was de verwijdering van de dragende krachten Jorn Dries en Dominiek Wandel, samen goed voor 36 punten, die na elk vijf p-tjes mochten vertrekken. ‘Dat heeft ons eigenlijk de kop gekost. Door een driepunter en twee benutte vrije worpen liepen zij uit naar 64-70.‘ Ondanks het verlies was Jan Winkels uitermate goed te spreken over de inzet van zijn spelers. ‘Jammer dat we het in het tweede kwart even kwijt waren, maar voor het overige hebben zij gevochten als leeuwen, speelden ook veel beter dan vorige week tegen Westland Stars.’ Toch was het opvallend dat de Hellevoeters na een dip de strijdbijl weer oppakten een een achterstand van 14 punten ombogen in een 46-45 voorsprong. Het duel golfde vanaf dat moment op en neer totdat de ’s-Gravendelers in de slot minuut toesloegen. ‘Jammer, want er zat veel vuur in het spel. Als we zo blijven spelen kan het kwartje zomaar omslaan,’ aldus Jan Winkels. Jump ’80 gaat aanstaande zaterdag in de Margriethal in Schiedam op bezoek bij Juventus 2.

Jump ’80: Werner Albregts (6 punten), Olaf Schreiber (2 pnt.), Leon Albregts (3 pnt), Peter Winkels (8 pnt.), Jorn Dries (18 pnt.), Mark van der Lugt (4 pnt.), Dominiek Wandel (18 punten), Joost van Niel (3 pnt.), Jorick Donia (2 pnt.).