Tim Schmit voorkomt blamage voor Hellevoetsluis

Sport 512 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft de oefenwedstrijd tegen derdeklasser Zuidland met 3-2 (1-0) gewonnen. Invaller Tim Schmit voorkwam een blamage voor de titelkandidaat in de tweede klasse door in de laatste minuut de winnende treffer achter de Zuidlandse goalie te deponeren.

Dan Rolandus

‘’Het was gewoon niet goed, waren een uur lang de mindere ploeg’’, stelde Paul Bestebreur. De trainer van Hellevoetsluis weet dat er weer werk aan de winkel is. ‘’Maar goed, als je slechte wedstrijden wint, ook in een oefenwedstrijd, dan doe je het goed. We hebben vorige week tegen Rhoon een goede wedstrijd gespeeld, creëerden toen veel kansen. We hebben tegen Zuidland heel weinig kansen gecreëerd en gaven met drie verdedigers zonder druk op de bal heel veel weg. We hadden in een redelijke eerste helft veel balbezit tegen een hangend Zuidland, maar er was te weinig beweging en maakten met de harde wind mee ook verkeerde keuzes.’’ Fabian Boekholt schoot Hellevoetsluis naar een 1-0 theestand.

Omschakeling
Hellevoetsluis werd in de tweede helft door de equipe van trainer Tom Larssen, dat in de top van de derde klasse C bivakkeert, onder druk gezet. ‘’Wij konden daar ondanks de druk op de bal slecht onderuit voetballen. Zuidland was telkens een stapje eerder. Wij kwamen door een eigen goal van hen nog wel op 2-0, maar zij kwamen met goede aanvallen en individuele fouten en niet meelopen met de tegenstander terug tot 2-2. We zijn een kwartier voor tijd overgegaan tot 4-4-2 en kregen we weer de controle over de wedstrijd.’’ Het zou uiteindelijk toch goed komen door Tim Schmit, die met een halve wedstrijd in het tweede, als invaller de winnende treffer produceerde: 3-2. Hellevoetsluis speelt zaterdag om 15.00 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen tweedeklasser Westlandia (za).

Hellevoetsluis: Daniel Ribaric; Vincent Mast, Jeffrey de Koning, Onur Furuncu; Richard Zebregs (60. Öner Sang-A-Jong), Damiano Vaudo; Glenn Stoffers, Brian Poelman, Serkan Yavuzyigitoglu; Davy Mierop (75. Tim Schmit), Fabian Boekholt.